Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4 polis gözaltında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 4 polis gözaltında
Abone ol
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gerçekleşenler dikkat çekici iddialarla gündemdeki yerini korumaya devam ederken 4 polis gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında ifade veren gizli tanık S.S’nin iddiaları doğrultusunda Ankara’da 4 polisin gözaltına alındığını duyurdu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle sürdüğünü bildirdi. Başsavcılıktan konuyla ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Gizli tanık SS’nin ifadesinde geçen iddialarla ilişkin Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü’nde görev yapan dört kamu görevlisi hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş olup, gözaltı kararı icra edilmiştir, soruşturma işlemleri titizlikle yürütülmektedir.” denildi.

Kaplan soruşturması ve ”gizli tanık” gündeminde son gelişmeler

Ankara’da organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan’ın adamı olduğu ve bazı eylemlere karıştığı belirtilen Serdar Sertçelik, emniyeti suçladı, ”Yalan ve iftiralarla dolu 19 sayfalık beyanları bana zorla imzalattılar” dedi.

Ankara’da Ayhan Bora Kaplan soruşturması sonrasında ortaya atılan iddialar çerçevesinde başlatılan ön soruşturma kapsamında, Kaplan soruşturmasından sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, müfettiş raporu sonrasında açığa alınmıştı. Ardından polis müdürlerinin evlerinde arama yapılmıştı.

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturması çerçevesinde yaşanan gelişmeler üzerine Mülkiye Başmüfettişlerinin raporu doğrultusunda üç emniyet müdürünün çığa alındığı süreç için ”komplo” dedi. Hedefin Cumhur İttifakı ve Türkiye olduğunu söyleyen Bahçeli, ”Olan biten tüm yasa dışı irtibat ve ilişki ağlarının farkındayız. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boyumuz devrilsin, göz yumarsak gözümüz çıksın, eyvallah edersek de kanımız kurusun” dedi. Bahçeli, ”Gizli tanık ifadeleriyle şerefli isimleri karalama kumpasını ve tecelli eden millet iradesini gölgeleme arayışını himaye eden ve buna hizmetkarlık yapan kim varsa haindir, haşhaşidir, emniyet, yargı ve medya uzantılarının tepesine binilmelidir” diye çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne çağırdı. Gece yarısı yapılan kritik zirvenin gündeminde, Ayhan Bora Kaplan soruşturması sebebiyle Ankara emniyetinde açığa alınan polis müdürlerine ilişkin soruşturma olduğu öne sürüldü. Erdoğan’ın Kalın ve Tunç ile yaptığı toplantının ardından AK Parti Grup Toplantısında önemli açıklamalar yapması beklendiği de iddia edildi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasıyla ilişkin görevden uzaklaştırılan 3 polisin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü iddia etti. 

İçişleri eski Bakanının Erdoğan’a “Bana ve başka arkadaşlara kurulmak istenen komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olduğunu düşünmüyorum. Arkasında kim ya da kimler var? Bunlar ortaya çıkarılmalı” dediği öne sürüldü. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında açığa alınan 3 polisin ardından ”komplo” ve gizli tanık iddialarına ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli ’oyun kurmaya’ çalışıyorsa; onların oyunlarını da kurdukları tuzakları da yerle bir edeceğiz.” dedi.

14 Mayıs gecesi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u Beştepe’ye çağıran Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında ”emniyetteki kriz”, ”kumpas” iddialarına ilişkin mesajlar verdi. ”Kanunun dışına çıkan, hatası olan kim varsa hukuk zeminince hesabı soruyoruz” diyen Erdoğan, ”Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucunda gerilettiğimiz bürokratik vesayetin yeniden nüksetmesine fırsat vermeyiz” ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın