Dinozor, Birleşmiş Milletler'e seslendi: Yok oluşu seçme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dinozor, Birleşmiş Milletler'e seslendi: Yok oluşu seçme
Abone ol
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye Temsilciliği "iklim krizi"ne dikkat çekmek için bir video paylaştı.
Haber Videosu

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) Türkiye Temsilciliği "#YokOluşuSeçme" isimli bir video paylaştı. İklim değişikliğine dikkat çekilen videoda, bir dinozor Birleşmiş Milletler’de konuşma yapıyor ve şu ifadeleri kullanıyor:

"Ey insanlar, beni dinleyin! İklim felaketine doğru gidiyorsunuz. Buna rağmen, hükûmetler her yıl halkın parasından yüz milyarlarca doları fosil yakıtları desteklemek için harcıyor. Biz dinozorların dev meteorları desteklemek için her yıl yüz milyarlarca dolar harcadığımızı düşünün. Sizin yaptığınız şey işte tam da bu!

Dünyanın her köşesinde yoksulluk içinde yaşayan insanlar var. Sizce onlara yardım etmek, ne bileyim, kendi türünüzün yok oluşunu finanse etmekten daha mantıklı değil mi?

Küresel salgından toparlandığınız ve ekonomilerinizi yeniden inşa ettiğiniz bu dönemde insanlık olarak büyük bir fırsata sahipsiniz. İşte çılgın fikrimi açıklıyorum; yok oluşu seçmeyin. Çok geç olmadan türünüzü kurtarın. Siz insanların bahane üretmeyi bırakıp gerçekten değişmesinin zamanı geldi."


Yorum Yazın