Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Hatay’da ‘kota doldu’ iddiasına yalanlama geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden Hatay’da ‘kota doldu’ iddiasına yalanlama geldi
Abone ol
Yazarımız Murat Bayar'ın haberi ve Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın açıklamalarını yayınladığımız gibi İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına da haberimizde yer veriyoruz…

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden "Hatay'daki depremden sonra kaydını başka illere alan ve bugünlerde hasarsız evlerine dönmek isteyen depremzedeler nüfus müdürlüklerinden, "kota doldu" denilerek geri çevriliyor" iddiası doğru değildir." açıklaması geldi. 

Doğru ve objektif haber anlayışımız açısından İletişim Başkanlığı'nın bu açıklamasını yayınlıyoruz.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Deprem tarihinden itibaren şu ana kadar 87 bin 862 aileden adres beyanı alan Hatay'daki tüm nüfus müdürlükleri, randevu sistemi ile çalışmalarına devam etmektedir. Hiçbir vatandaşımızın geri çevrilmesi veya "kota" şeklinde bir uygulama söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.

Devletin tüm imkanları seferber edilerek Hatay'ın ihyası ve inşası için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtilen açıklamada, "İddiaların aksine, depremzedelerin hasarsız/az hasarlı durumda olan evlerinde ikamet edebilmeleri için hasar gören ve Hatay Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan şebeke suyu hattının onarımı da Hatay Valiliği tarafından yapılmaktadır." denildi.

 

 

 

 


Yorum Yazın