Develer en güzel olmak için yarışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Develer en güzel olmak için yarışıyor
Abone ol
Arap develeri, geleneğin yaşatıldığı Katar Deve Festivali'nin 'en güzeli' olmak için yarışıyor.

Yaşadıkları coğrafya bakımından Arapların tarih boyunca en büyük yardımcıları olan develer, günümüzde bu özelliklerinin yanı sıra kültür turizminin gelişmesine ve ekonominin canlanmasına da hizmet ediyor.

Festivalin Basın Komitesi Başkanı Muhammed bin Selan el-Merri, yaptığı açıklamada, önceki festivallerden farklı olarak bu yıl 3 farklı cins devenin aynı zaman ve mekanda yarıştığını ve bu haliyle festivalin bölgedeki diğer festivallerden ayrıcalıklı hale geldiğini söyledi.

Merri, Katarlı deve sahiplerinin deneyim kazanması için yarışmaların yerli ve yabancı olmak üzere iki ayrı grupta düzenleneceğini dile getirdi.

Kovid-19 nedeniyle bir yıldan uzun süredir ara verilen festivale bu yılki katılım düzeyinin diğer yıllara kıyasla yüksek olduğunu kaydeden Merri, bunda verilen ödüllerin yüksek olmasının payının da bulunduğuna işaret etti.

Merri, ev sahibi Katar'ın yanı sıra festivale Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'dan katılım olduğunu aktardı.

Festivalde ender Arap develerinin bulunduğunu kaydeden Merri, rekabetin her geçen gün katlanarak arttığını, Asayil cinsi develerin yarışacağı ilerleyen günlerde bu rekabetin zirveye çıkacağını belirtti.


Yorum Yazın