Davutoğlu’na göre Atatürk’e hakaret varsa ‘yeri hapis değil’, Erdoğan’a hakaret varsa ‘makama saygı göstermeli’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Davutoğlu’na göre Atatürk’e hakaret varsa ‘yeri hapis değil’, Erdoğan’a hakaret varsa ‘makama saygı göstermeli’
Abone ol
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan A.E.S isimli 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasına ilişkin olarak " Evet çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil, bir daha tekrar etmeyeceği şeklinde bir taahhütle yapacağın samimi bir özür yeterli.” dedi. Bu sözlerinden sonra akıllara 9 yıl önce 16 yaşındaki CHP’li gencin tutuklanmasını desteklemesi geldi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi A.E.S isimli 17 yaşındaki çocuğun tutuklanmasını eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sözlerine "Ah evladım, evet çok büyük yanlış yaptın ama senin yerin hapis değil, bir daha tekrar etmeyeceği şeklinde bir taahhütle yapacağın samimi bir özür yeterli." ifadelerine yer vererek başladı.

Davutoğlu’nun paylaşımının devamı şöyleydi:

“Şimdi sormak isterim hem sana hem seni malzeme yapanlara hem de seni tutuklayıp hapse koyanlara; 

 Hangisine yanalım?

İlim, ahlak, edep ve haya sahibi gençler yetişmesi için bir neslin bedel ödeyerek sahip çıktığı bir eğitim kurumunda böylesine ahlak-dışı görüntülerin yaşanmasına sebep olan sosyal iklime mi? 

 Özgür düşünce ışığında değerlendirilmeleri ve tarihimize yaptığı katkıları dolayısıyla saygıyla anılmaları gereken başta Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk olmak üzere tarihi şahsiyetlerimizin ortak bir hafızaya değil de toplumsal kutuplaşmaya alet edilmesine mi?

 Vahim bir ahlaki hata işleyen 17 yaşında gencin pedagojik rehabilitasyona tabi tutulması gerekirken ifşa edilerek ve tutuklanarak düzeltilmesi mümkün olmayan bir kadere mahkûm edilmesine mi?

 Yayılmaması gereken bu çirkin davranışın görüntülerinin yayılması ile her seferinde Atatürk’e tekrar tekrar hakaret edilmesine yol açıldığının görülmesine rağmen toplumsal linç kampanyası için bunun kullanılmasına mı?

 Gittikçe derinleşen bu cinnet hali karşısında akıl, vicdan, bilim ve basiret ile davranmak zorundayız.”

 

16 yaşındaki CHP’li gencin tutuklanmasına destek vermişti!

Ahmet Davutoğlu’nun bu bağışlayıcı açıklamalarına destek verenler olduğu gibi karşı çıkanlar da oldu. Ama en çok Gelecek Partisi liderinin arşivden çıkan sözleri konuşuldu.

Konya'da 16 yaşındaki lise öğrencisi Mehmet Emin Altunses, 9 yıl önce Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Davutoğlu, "Kim olursa olsun makama saygı gösterilmeli" diyerek kararı normal bir uygulama olarak değerlendirmişti.

Bugün gazeteci olan Mehmet Emin Altunses, yıllar sonra kendisi hakkında söylediklerini Davutoğlu'na şu şekilde hatırlattı:

“Davutoğlu adaleti: 

Ben “Erdoğan’a hakaret” gerekçesiyle tutuklandığımda (2014) bunu gayet normal karşılayan Davutoğlu, bakın Atatürk’e yapılan hadsizliği nasıl karşılıyor… (2023) 

Adaletin batsın @Ahmet_Davutoglu”


Yorum Yazın