Cüneyt Arkın: Eşcinsel rolü oynamam; Anadolu çocuğuyuz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cüneyt Arkın: Eşcinsel rolü oynamam; Anadolu çocuğuyuz
Abone ol
Yeşilçam'ın dev ismi Cüneyt Arkın, genel olarak oyuncuların rollere "hayır" demediğini fakat kendisinin eşcinsel ve kadın rollerini oynamayacağını ifade etti.

Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, Posta gazetesinden Oya Çınar ile röportaj yaptı. Cüneyt Arkın, verdiği röportajda  eşcinsel ve kadın rollerini oynamayacağını ifade ederek, "Anadolu çocuğuyum" dedi.

Arkın, kendisine sorulan “Hiç asla oynamam dediğiniz bir rol var mı?” sorusuna  şöyle yanıt verdi:

“Genelde ‘hayır’ demez oyuncu. Bir teklif gelince zaten başlar hayal kurmaya, o kişiyi düşünmeye. Ama mesela Recep İvedik rolünü dünyayı versen oynamazdım. Ya da bir eşcinseli, bir kadını oynamam. Yaptığın işin sana yakışması lazım. Biz Anadolu çocuğuyuz.”

Fatma Girik çok yiğitti

En hayran olduğunuz oyuncu partneriniz kimdi sorusuna Arkın şöyle yanıt verdi:

“Hepsinin yeri ayrıydı ama Fatma Girik çok yiğitti, çok başkaydı. ‘Büyük Yemin’ filminde neredeyse kader ortağı olduk diyebilirim. Adana’da otel yok, aynı odada kaldık, çamaşırımızı yıkardı, yemeğimizi yapar verirdi. Türkan Şoray daha bir prensesti, mesafeliydi, Filiz tam bir hanımefendi. Hülya Koçyiğit de iyi arkadaştır her zaman.”

Benim babam Kurtuluş Savaşı gazisi

Google arama sonuçlarında "Türk milliyetçisi kimliği ile bilinen Cüneyt Arkın" ifadelerinin sık sık yer aldığı belirtilerek bunun kendisi için ne ifade ettiği sorusuna ise Cüneyt Arkın'ın cevabı şöyle oldu:

“Tabii ki milliyetçiyim. Nasıl olmam! Benim babam Kurtuluş Savaşı gazisi. Öyle bir babanın oğluyum ben. İstiklal Savaşı gibi bir savaşımız, olmuş. Kahramanlarımız var. Atatürk var ya Atatürk! Onun üzerine insan yok. Dehasının üzerine deha yok. Genel kültürü, siyasi ve askeri dehası… Ecdadımızı bilmeliyiz, tanımalıyız. Sahip çıkmalıyız.”

 


Yorum Yazın