Türkiye'nin 52 yıldır bekletildiğini vurguladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği açıklaması!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Birliği açıklaması!
Abone ol
Geçtiğimiz günlerde İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda yeşil ışık yakan ve Avrupa Birliği ile yeni bir sürecin başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB liderlerinden 52 yıldır kapıda beklenilen Türkiye'ye yönelik olumlu adımlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde AB liderleriyle olan görüşmeleri hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda beklentimiz AB kanadından beklentilerin cevabını almak. Görüşme yaptığım tüm AB liderlerinin ülkeleriyle etraflıca konuştuk. Kendilerinden bu konuda artık 52 yıldır kapıda bekletilen Türkiye'ye yönelik olumlu adımların atılmasını istiyoruz dedik" diye konuştu.

"Putin'i Türkiye'de misafir etme hazırlığımız var" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ağustos ayında Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Karadeniz Tahıl Koridoru'nun uzatılması konusunda hemfikiriz. BM'den de Guterres, Putin'e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya'nın müşterek gayretleri ile tahıl koridoru çalışmasının uzatılmasını temin ederiz. Böylece az gelişmiş, fakir Afrika ülkelerinin problemlerini süratle Putin'le müşterek kaldığımız gibi devam ederiz" diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı görüşmeye dair de detaylar paylaşan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz iki komşu ülkeyiz. Tarihi noktadaki birikimlerimiz malum. Bu sürecin böyle gitmesini de arzu etmiyoruz. Sayın Miçotakis yeni bir seçim geçirdi, biz de... Bunlarla birlikte iki seçim kazanan lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Benim en derinden özellikle istediğim, en önemli konu başlıkları 1-Batı Trakya ile ilgili sorunlar... Bunları artık aşalım isteriz. Müftülerle ilgili konu... Bunları aşalım istedik. Şu anda da özellikle bizim büyükelçilerimizin bu konuda karşılıklı yapacakları görüşmelerle onlar ön hazırlıkları yapacaklar. Daha sonra biz liderler olarak bir araya gelerek atılması gereken adımları atacağız." 


Yorum Yazın