"Bay Kemal seçimler Haziran 2023'te daha çok vakit var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ekranlarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ekranlarında
Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

(Yıl sonu büyüme) Beklentimiz, 10'u bulacağız. Bizim tahminimiz asgari 10 ama üzerine de çıkabilir.

Ekonomi 3. çeyrekte de büyüdü. Faizi düşürmek suretiyle biz yatırım, istihdam, üretim ve ihracat ile büyümeyi sağlayacağız. Hep söylüyorum ya faiz sebep, enflasyon neticedir. Enflasyonun düştüğünü hep beraber göreceğiz "

Amacımız kısa sürede 11 bin firmamızın toplam tutarı 10 milyar lirayı bulan krediden faydalanmasını sağlayarak, 50 bin yeni istihdamın önünü açmak.

İki önemli destek paketi hazırladık. 50 kişinin altında çalışanı olan firmalarımıza yeni istihdam için 100 bin liraya kadar krediye erişim sağlıyoruz.

Büyümeyi istikrarsız hale getirmelerine müsaade etmeyeceğiz ve biz bu sarmaldan çıkacağız

Kur-faiz spekülasyonu ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla bu spekülasyonu ancak biz engelleriz.

 3, 4, 5 ve 6. teşvik bölgelerinde yer alan 58 ilde yatırım yaparak istihdam oluşturacak girişimcilere 7 puana kadar faiz desteği verilecek.

Yabancı yatırımcılar için uzun vadeli yatırımların zamanıdır. Türkiye'ye uzun vadeli yatırım yapanlar her zaman kazanmıştır, bundan sonra da kazanacaktır.

İhracatta çok iyi konumdayız. Şu anda 215-220 milyar dolarlara çıktık, yıl sonuna kadar bu 220'nin üzerine çıkacak. Bunlar Türkiye'nin ihracattaki rekoru."

En yakınımda olanlardan bile siyasette parti kurmuayacağım dediği halde parti kurdu. Altı sıfırı attık diye övünüyor. Talimatı ben verdim; sen benim bir bakanımsın sen bir karar mercii değilsin.

MGK bildirisi

(MGK bildirisi hakkında) Ekonomik güvenlik ulusal güvenliğin parçasıdır. Türkiye ekonomisi güçlüdür. Makro göstergelerimiz son dönemdeki ekonomik performansımız gayet iyi durumdadır. Döviz kurundaki hareketler ekonomik temeli olmadığı açıktır. Üretimi yatırımı istihdamı ihracatı bununla beraber gelişen politakalarla bağımsız politikalar izlenmesi bazılarını rahatsız ediyor. Ana muhalefetin başındaki kişi bundan rahatsız oluyor. Neymiş? MGK bu konuların görüşüldüğü yer olamazmış. Bu kişi siyaseti anlamış değil. Hala aynı yerde. SSK'yı batıran bu zihniyet hala aynı yerde. Sen SSK'yı batırdın. Sen değil misin SSK hastanelerindeki ölümlerin sorumlusu ? Savaş Ay programında Bay Kemal ile dalga geçiyordu. Şu anda da aynı konumda hiç umrumda değil. MGK'de bunları görüşmeyeceğizde nerede görüşeceğiz? MGK bunların en hassas noktada görüşeleceği yerdir. Şunu bilmesi lazım Türkiye eski Türkiye değildir. Türkiye, finans piyasaları üzerinde ekonomik tehditlere pabuç bırakmaz. Reel ekonomimiz bu tehditleri boşa çıkaracak kabileyettedir. Bu tehditlere karşı rahatlıkla durabiliyoruz. Algı operasyonlarıyla döviz manipülasyonlarıyla bizi engellemek mümkün değildir. Bu tehditler karşısında MGK'de teyit etmiş olduk. Açıklamamızı buna göre yaptık.

Faiz zengini daha zengin yapar daha fakir yapar.

Merkez Bankası bağımsız değil de? Peki senin Merkez Bankası randevunu Tayyip Erdoğan engelledi mi? İnsan böyle bir ziyareti yaptıktan sonra dışarıda Merkez Bankasını yıpratacak açıklamaları yaptı.

Yanındaki sözcü olan zatta iyi bir faizcidir. Kendisi ise bu işlerden zaten anlamaz. Biz seçim öncesine kadar bu faizin düştüğünü... Kurda ve enflasyonda ciddi düşüşün olduğunu göreceğiz.  Muhalefetin faiz itirazları bizim doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. Ben tezimin savunucusuyum.

Stokçular

Stokçuların cezai müeyyidesinin artması lazım. Stokçuluk bizim dinimizde de yeri olmayan konudur. Stokçuluk bir nevi hırsızlıktır. Fahiş fiyatlarla mücadele konusunda ilgili bakanlarımıza bu adımı atacaksınız... Bununla ilgili yasal düzenleme yapıp fahiş fiyat artışı yapanları tespit edelim dedik. Malı piyasadan çekenleri gerekli müeyyideleri uygulayalım. Bu sadece soğan patates değil sanayide de bunu yapanlar var. Piyasayı bozucu faaliyet yapanlara göz açtırmayacağız.

Biz sübvanse etme noktasında özellikle enerjide doğalgazda Avrupa ile mukayase edilemeyecek derece fiyatlarımız ucuz. Bu gerçeği muhalefet görmek istemiyor. Avrupa'da fiyatlar bizimle mukayase edilemeyecek derece çok pahalı gerek doğalgaz da gerek enerji de daha pahalı. Biz bu kadar ucuz fiyatla doğalgazı verirken yalan yanlış her türlü haberleri uyduruyorlar. Biz yalancı ile nereye kadar yarışacağız? Benim de bir huyum var yalanla mukabele etmek değil. Biz rakamlarla konuşuyoruz. Hanelere doğal gazı dörtte bir elektriği yarı fiyatına veriyoruz. Bu kadar açık. Sen ne dersen de inanmak istemiyorlar. İnansanız da inanmasanız da maliyetini çok çok altında bunu veriyoruz. Sözümüz şu vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz.

Asgari ücret açıklaması

(Asgari ücret) Yarından önce böyle bir şeyi açıklarsak yarın başlayacak müzakerelerin ciddiyetini kaybetmiş oluruz. Asgari ücret bir komisyon tarafından belirleniyor. Belirlenmesinde ülkenin sosyal ve ekonomik durumunu ücretlilere fiilen ödenen geçim şartlarını göz önünde bulundurularak tespit ediliyor. Bizler de bakanımızla bu işin müzakerelerini yaptık ve asgari ücret konusunda da 2002 yılından itibaren önemli kazanımlar elde edili. 2002 yılı sonunda bekar ve çocuksuz bir işçinin eline geçen net asgari ücret 184 lira iken 2021 yılında bu tutarı 2825 liraya biz çıkardık.

Doğalgaz arama çalışmaları

Berat beyin Enerji Bakanı olduğu dönemde sondaj gemileri aldık. Gemilerimizin sayısı beşe çıktı. Şimdi 6. sondaj gemimize kavuştuk. Bu sondaj gemisi sıfır. İnşallah şöyle birkaç ay içerisinde teslimi yapılacak. Bununla beraber dört tane sondaj gemimize ve iki tane sismik araştırma gemimize sahip olacağız. Karadeniz olsun Akdeniz'de... Mavi deniz diyelim ona biz. Çalışmalarımız daha yoğun özgüvenle yapmış olacağız. 2022 yılı içerisinde tüm kuyularda üretim öncesi tamamlama operasyonlarını tamamlayacağız hedef bu. Dağıtım hattının deniz tabanına yerleştirilmesini 2022 yılının ilk yarısında bitirmeyi ön görüyoruz. 2023 yılında Sakarya gaz sahasında üretime geçmeyi hedefliyoruz. Sakarya'da ilk fazda 10 milyon metreküp üretim yapamayı planlıyoruz. Yeni müjdeler için ekiplerimiz hem arama hem sondaj faaliyetler yürütüyor. Üretimi yaptıkça milletimizle doğalgazı çok daha farklı paylaşacağız.

Erken seçim

(Erken seçim) Kaç defa söyledik bilemiyorum ama söyleyecek tabi herhangi sözleri olmayınca bununla oyalanıyorlar. Yaptıkları iş bu.

Seçim çağırsında bulunanlar son olarak halkı sokağa çağırdılar. Sağ duyulu halkımız itibar etmediğini gibi güvenlik güçleri de işlemler başlattı.

İnşallah vatandaşlarımız Haziran 2023 tarihinde sandık başına gidecek AK Parti ve Cumhur İttifakı'na oy kullanacak. Bundan şüphem yok. Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz. Kararlığımızda taviz söz konusu değil. Haziran 2023 tarihinde milletimiz gerekli dersi verecektir.

Helalleşme çağrısına yanıt

Ülkenin vatandaşlarına AK Parti'ye oy verdiler Erdoğan'ı desteklediler diye kullanılan oylarda gayri milli ifadeleri kullanılması aymazlıkdır gafilliktir. Bu ülkenin yüzde 52'sine gayri milli diyeceksin sonra helalleşmeye çıkacaksın. Onların helalleşmesi gereken dosya kabarık. Başörtülülerden helalleşmeleri lazım.

Bay Kemal seçimler Haziran 2023'te daha çok vakit var

"BAE'yi Dışişleri Bakanı ve İstihbarat başkanımız ziyaret edecek"

CHP kadrolarının yalandan başka besledikleri sermaye yok. Katar'a kalkıp'da BMC satmadık. Katar sadece BMC'ye ortak oldu. Bu ortaklığımızla birlikte ürettiklerimizi gerek pazar olarak satılmasında onların da olumlu gayretleriyle palet fabrikasının restorasyonunda bu ortaklığın çok faydası oldu. Şimdi ise Abu Dabi attığımız adım tarihi bir adım. 11 milyar dolarlık ön anlaşma yapıldı. Bu arada atılmış adımlar var. Yaptığımız ikili görüşmede de... İnşallah Şubat ayında iade-i ziyaretim olacak. Bu arada Dışişleri Bakanım İstihbarat başkanım onlara ziyareti olacak. BAE ile olan sürecimiz çok daha farklı bir konuma erişmiş olacak.

Çatlasanız da patlasanız da...

Biz dargın küskün olduğumuz zaman da CHP ondan semaye çıkarmaya çalışıyor . Barıştığımız vakitte niye barıştılar diyip.. Çatlasanız da patlasanız da hepsi ile münasebetlerimizi daha iyi konuma getireceğiz. Bu özelliğimizi gördükçe çatlayacaksınız patlayacaksınız. İnşallah Şubat'ın ilk yarısında oradayım. Bölge ülkerinden Bahreyn'in bize gelme durumu var. Suud ile olan münasebeti daha iyi konuma getireceğiz. Mısır ile bakanlar seviyesinde görüşüyoruz onlarla ileride daha farklı seviyeler olmaz demiyorum. Bizim Körfez ülkeleri ile aramızda halen çok ciddi bir işbirliği mevcut.


Yorum Yazın