Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı:

“Co’luk yapmak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
“Co’luk yapmak”
Abone ol

Bugünkü yazıma gene geçmişte yaşadığım bir olaya dönerek başlamak istiyorum. Haziran 2010’da tam Mavi Marmara gemisi olayı patlak verdiği sırada Antalya’daki bir toplantıda dönemin AKP Eskişehir milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Murat Mercan’la karşılaşmıştım. Mercan bugün Türkiye’nin Washington Büyükelçisi. TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanlığı döneminde diplomasiyi o kadar iyi öğrenmiş olmalı ki Washington Büyükelçiliği’ne atanarak taltif edildi.

Murat Mercan’a, Mavi Marmara gemisine binmeye hazırlanırken son anda vaz geşmesinin nedenini soruyorum. Aldığım cevap:”Ben de Mavi Marmara gemisinde oılacaktım. Ama son anda vaz geçtim. AKP’deki kimliğimle orada bulunmam doğru olmaz diye düşündüm.”

Bu sefer Mercan’a, kendisinden başka hangi AKP milletvekillerinin gemiye binme kararında olduklarını ama son anda vaz geçtiklerini soruyorum. Mercan’ın yanıtı:”Söylemem. Bu sadece beni ilgilendirdiği için kendimle ilgili size bu bilgiyi verdim.” “İyi de neden o gemiye binmek istediler?” diye üsteleyince Mercan beni çok şaşırtan şu sözleri söylüyor: “Biz zaman zaman kolejde Co’luk yapardık (Co’luk yapmak ne demekse?Herhalde kovboyluk anlamına geliyor). Bu da öyle. Bir Co’luk yapalım dedik. Ama sonra vaz geçtik.” Dikkatinizi çekerim. O dönem Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı da Ahmet Davutoğlu.

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın