CHP’nin devri bitenleri de, Cumhurbaşkanı adayı da belli oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’nin devri bitenleri de, Cumhurbaşkanı adayı da belli oluyor
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi’nde Parti Meclisi bugün toplanıyor. Muhalif’in ulaştığı kulis bilgisine göre Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, PM’ye adaylık ile ilgili talebini sunacak ve kamuoyuyla paylaşma konusunda yetki isteyecek. Hangi vekillerin tekrar aday olamayacağı da bu toplantıda açıklığa kavuşacak.

Muhalif Kulis

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, "Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir.' diyerek milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştı.'' dedi ve seçimin 14 Mayıs’ta olacağını işaret etti.

Bu gelişmenin ardından siyaset gündeminde hareketlilik başladı. Millet İttifakı partilerinin liderleri, 26 Ocak'ta İYİ Parti'nin ev sahipliğinde bir araya gelecekler.

Bugün de Akşener'le bir görüşme gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclisi'ni topluyor.

Muhalif’in edindiği Kulis bilgisine göre bugünkü toplantıda Kılıçdaroğlu, PM’den Şubat başı adaylığı ilgili talebini sunmak ve kamuoyuyla paylaşmak için yetki alacak.

Sonrasında mevcut milletvekilleri ve yeni adaylık başvurularının yer aldığı genelge parti örgütü ile paylaşılacak.

4 dönem milletvekilliği görevi üstlenmiş olanların bir daha aday olamayacağını içeren düzenleme de bu programda yer alacak. Yer alamayacak isimler ve onlardan açılacak yerlere talip olanlar derken CHP örgütlerinde yoğun mesainin başlayacağı günler yakın...


Yorum Yazın