CHP’de kritik gün: İstanbul'da il başkanlığı seçimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
CHP’de kritik gün: İstanbul'da il başkanlığı seçimi
Abone ol
Bugün yapılacak CHP il kongresinde adı genel merkezle anılan Cemal Canpolat ile değişimcilerle anılan Özgür Çelik başkanlık için yarışacak.

CHP'nin İstanbul İl Başkanı bugün düzenlenecek 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde belli olacak. Değişimcilerin desteklediği CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ile genel merkezin desteklediği CHP eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın yarışacağı kongrede, 600'ü aşkın delege oy kullanacak. İstanbul'daki sonucun CHP'nin 5 Kasım'da yapacağı 38. Olağan Büyük Kurultayı etkileyeceği belirtiliyor. Bu nedenle gözler, kurultaya 196 delege gönderecek olan İstanbul'a çevrildi.

Canpolat, partiyi sol değerlerle donatacağını belirterek “CHP’yi yeni yüzlerle tanıştırarak değişimi sağlayacağız. Kişileri değil fikirleri yarıştıracağız” diye konuşurken; Çelik ise değişimi geliştirmek için göreve talip olduğunu belirterek “İktidar yolculuğunu başlatacak gücümüz var” diyor.

Haliç Kongre Merkezi'nde saat 08.00'de başlayacak kongreye, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan adayı Özgür Özel katılmayacak.


Yorum Yazın