Cemal Kaşıkçı cinayetinin zanlılarından biri yakalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cemal Kaşıkçı cinayetinin zanlılarından biri yakalandı
Abone ol
Cemal Kaşıkçı cinayetinin zanlılarından biri Fransa'da bulunan Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yakalandı.

Suudi Arabistan Kraliyet Muhafızları'nın eski üyesi 33 yaşındaki Hahid el Tayibi, Paris'ten Riyad'a uçmak üzereyken gözaltına alındı.

European Radio RTL, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda cinayete kurban giden Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın katil zanlılarından birinin Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yakalandığını belirtti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yönelik eleştirileriyle bilinen ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmamıştı. Kaşıkçı'nın, konsoloslukta öldürüldüğü ve cesedinin parçalandığı ortaya çıkmıştı. (Sputnik)

Cemal Kaşıkçı cinayeti

Suudi gazeteci, köşe yazarı, yazar, eski genel müdür ve el-Arab News Channel'ın önceki genel yayın yönetmeni Cemal Ahmed Kaşıkçı, 18 Eylül 2017'de Suudi Arabistan'dan kaçtı ve düzenli olarak ülkesi Suudi Arabistan ve Muhammed bin Selman hakkında eleştirel yazılar yayımladı.

2 Ekim 2018'de, evlilik amacıyla gerekli belgeleri almak için İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdiği belirlenen Kaşıkçı'dan bir daha haber alınamadı. Dışarıda Kaşıkçı'yı bekleyen nişanlısı Hatice Cengiz, konsolosluk kapısının kapanmasından sonra polise Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu yönünde şikayette bulundu.

2 Ekim 2018'de Kaşıkçı'dan, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir haber alınamaması üzerine gözaltına alındığı veya öldürüldüğü yönünde iddialar ortaya atıldı.

Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'dan gelen 15 kişilik bir infaz timi tarafından öldürülmesi hafızalardaki tazeliğini koruyor. Riyad yönetimi önce inkar yolunu seçti. Ancak Türkiye'nin ortaya koyduğu deliller ve yürüttüğü etkin diplomasi işe yaradı. 18 gün sonra cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı.

Aradan geçen 3 yıla rağmen hala cevapsız kalan sorular var. Onlardan biri de Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu.

Birleşmiş Milletler Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard hazırladığı raporda, Kaşıkçı'nın öldürülme koşullarının işkence eylemi oluşturduğunu, cesede halen ulaşılamamış olmasının "yok etme" suçunu teşkil ettiğini belirtti.

ABD istihbarat raporunda, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesini onaylayan kişinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu belirtildi.


Yorum Yazın