Çok sayıda gözaltı!

Çekmeköy'deki park nöbetine polis müdahalesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İstanbul Çekmeköy’de ilçe belediyesi parkı yıkarak otopark yapmak istiyordu. Bu amaçla bugün parkta ağaç sökümüne başlandı. İki aydır park için direnen vatandaşlar çevik kuvvet ve zabıta ekipleriyle yaşadıkları tartışma sonrasında gözaltına alındılar.

AK Parti’li Çekmeköy Belediyesi, ilçe sınırlarındaki bir çocuk parkını yıkıp yanında bulunan kapalı pazarla birleştirerek sözkonusu yeri otoparka çevirmek istiyor. Aynı zamanda deprem toplanma alanı olan parkın yıkılmasını istemeyen bölgedeki yurttaşların direnişi ise 2 aydır sürüyor. Sabah saatlerinde çevik kuvvet ve ilçe zabıta ekiplerinin gönderildiği parkta hareketlilik başladı. Mahkeme süreci devam etmesine karşın parka giren iş makineleri, bazı bölgeleri kazmaya ve ağaçları sökmeye başladı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Park ve deprem toplanma alanını kaybetmek istemeyen yurttaşlar alana girmek istedi. Ekipler ve yurttaşlar arasında yaşanan tartışma sonucu en az 10 kişi gözaltına alındı.

KAFTANCIOĞLU: RANT UĞRUNA YAPMADIKLARI YOK!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada 'rant' vurgusu yaptı. Kaftancıoğlu, "Vatandaşın nöbet tuttuğu Çekmeköy’deki parka suçluluğun telaşı içinde iş makinelerini sokmuşlar ve yasal süreci beklemeden ağaçları sökecekler! Pazar yapma bahanesiyle (parkın bitişiği kapalı pazar alanı zaten) rant uğruna yapmadıkları yok, ama az kaldı tamamı yargılanacaklar!" diye yazdı.


Yorum Yazın