Çağdaş Sanatın Keşfi!.. Çocuklar için ücretsiz çevrimiçi atölye...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çağdaş Sanatın Keşfi!.. Çocuklar için ücretsiz çevrimiçi atölye...
Abone ol
Bu yaz Arter’in çevrimiçi atölyelerinde tüm çocuklar için Çağdaş Sanatı keşfetme fırsatı var... Her cumartesi saat 11.00’de düzenlenecek çevrimiçi çocuk atölyeleri, haziran ayı içinde hem öğretici hem de eğlenceli içeriklerle farklı yaş grubundan katılımcıları bekliyor.

HABER: Emel Seçen (Muhalif Kültür Sanat Servisi)

Çevrimiçi atölyelerin ilki 5 Haziran’da 4-6 yaş grupları için “Gökkuşağı Tefi” ile başlayacak…
Ardından, 12 Haziran’da, bu kez 6-9 yaş grubu için “Yağmur Çubuğu: Pıtır Pıtır, Takır Takır!” atölyesi açılacak…
Bir hafta sonra 19 Haziran’da ise 7-11 yaş grubu için “Tekrarlayan Biçimler” atölyesi devreye girecek.
Haziranın son atölye etkinliği ise ayın 26’sında “Bunu Bir Yerden Hatırlıyorum!” başlığıyla açılacak ve 6-9 yaş yaş grubuna hitap edecek.

Arter, ücretsiz olarak kaydolunabilecek atölye faaliyetleri ile çocukların çağdaş sanatı keşfedip yorumlamayı, aynı zamanda yaratıcı süreçleri deneyimlemesini hedefliyor.
Sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleşecek “ücretsiz atölyelere” katılmak için [email protected] adresine e-posta göndererek kayıt yaptırmanız yeterli.

ATÖLYE TAKVİMİ VE İÇERİK


“Gökkuşağı Tefi” başlıklı ilk çevrimiçi atölye, 5 Haziran 2021 Cumartesi günü gerçekleşecek. Nevin Aladağ’ın Arter’de sergilenen İzler başlıklı video yerleştirmesinden ilham alan çalışmada; videoda gördükleri müzik aletlerini ve duydukları sesleri hayal güçleriyle yorumlayan çocuklar, yetişkin eşlikçilerinin desteğiyle gündelik malzemeleri kullanarak bir tef tasarlayacak ve tasarladıkları bu tefi gökkuşağının renkleriyle renklendirecekler. “Gökkuşağı Tefi” atölyesinde çocuklar, karton tabak, makas, akrilik ya da guaj boya, boya kabı, su, fırçalar, ip ya da yün ile çeşitli boyutlarda boncuk kullanacaklar.

“Yağmur Çubuğu: Pıtır Pıtır, Takır Takır!” başlıklı çevrimiçi atölye, 12 Haziran 2021Cumartesi günü gerçekleşecek. 6–9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik atölye, Arter’in Karbon adlı performans salonunda sergilenen Yağmur Ormanı V (varyasyon 3) başlıklı etkileşime açık ses yerleştirmesinden yola çıkıyor. Ses ve titreşim üzerine düşünmeye davet eden atölyede çocuklar, yapıtı oluşturan buluntu ve yapılandırılmış nesneleri yorumlayacak; gündelik malzemeleri kullanarak rengârenk bir yağmur çubuğu tasarlayacaklar. “Yağmur Çubuğu: Pıtır Pıtır, Takır Takır!” atölyesi için çocuklar, iki adet uzun karton rulo, bir miktar fasulye, pirinç ve boncuk, makas, kürdanlar, yapıştırıcı, koli bandı, keçeli kalemler ve süslemek için renkli kâğıtlar kullanacaklar.

7–11 yaş aralığındaki çocukların katılımına açık olan “Tekrarlayan Biçimler” başlıklı çevrimiçi atölyede ise 19 Haziran 2021 Cumartesi günü, Emre Hüner’in [ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı isimli kişisel sergisinde yer alan, çizim, kopyalama ve kalıp almayla ilişkilenen yapıtlardan yola çıkan atölyede çocuklar farklı çizim yapma ve biçim oluşturma yöntemlerini deneyimleyecek; sert, yumuşak, pürüzlü, pürüzsüz gibi çeşitli özelliklerdeki malzemeleri kullanarak sanat üretimine kendi yorumlarını getirecekler. “Tekrarlayan Biçimler” atölyesinde çocuklar oyun hamuru, kozalak, çatal, madeni para, kurşunkalem, resim kâğıdı, yapraklar ve boya kalemleri kullanacaklar.

26 Haziran 2021 Cumartesi günü 6–9 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenecek “Bunu Bir Yerden Hatırlıyorum!” başlıklı çevrimiçi atölye yine, Emre Hüner’in [ELEKTROİZOLASYON]: Bilinmeyen Parametre Kayıt-Dışı sergisinde yer alan, hafızayla ilişkilenen yapıtlardan yola çıkıyor. Atölye çalışmasında ele alınacak yapıtların benzer ve farklı yönleri, geçmiş ve gelecekle ilişkileri üzerine bir sohbet etrafında şekillenecek “Bunu Bir Yerden Hatırlıyorum!” atölyesinde katılımcılar, oluşturdukları biçimleri renklerle buluşturarak kendi hafıza kartlarını tasarlayacaklar. Çocuklar atölyede beyaz karton, boya kalemleri, makas, yapıştırıcı ve renkli kâğıtlar kullanacaklar. 

Bütün atölyelerin başlama saati 11.00… Tamamı çevrimiçi ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
 


Yorum Yazın