Büyük Emekli Mitinginde Özgür Özel: Gelecek yoksulluğun habercisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyük Emekli Mitinginde Özgür Özel: Gelecek yoksulluğun habercisi
Abone ol
CHP lideri Özgür Özel, partisinin Ankara'da düzenlendiği Büyük Emekli Mitingi'nde konuştu. Açıklamasında emekli aylığı ile ilgili çağrıda bulunan Özel, "En düşük emekli aylığının hiçbir dönemde asgari ücretten az olamayacağını yasal düzenlemeye bağlayalım" ifadelerini kullandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel mitingde konuşma yapıyor. Özel, "Açıklanan emekli maaşları, gelecek yoksulluğun habercisiydi. Türkiye'nin 81 ilinden gelen emeklilerin sesi olacağız" dedi.

Taşçıer: Çaresizliğe karşı umudu yücelten büyük değişim için bir aradayız

Mitingde ilk konuşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer yaptı. Taşçıer, "Emekli iktidarın değil bu iktidar emeklinin sırtında bir yük. Ve biz CHP olarak sonuna kadar yanınızdayız. Bugün genel başkanımız Özgür Özel'in çağrısıyla karanlığa karşı aydınlığı yoksulluğa karşı refahı, çaresizliğe karşı umudu yücelten büyük değişim için bir aradayız" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen DİSK Emekli-SEN Genel Başkanı Cengiz Yavuz, şu ifadeleri kullandı: 

"Kendimiz, çocuklarımız, torunlarımızın emeklilik hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün burada on binleriz, yarın milyonlar olacağız. Buzdolabımız, market torbalarımız boş. Soframızda kuru ekmek yarım, buna karşılık öfkemiz büyüyor, sesimiz gürleşiyor. Emekliler direniyor."

Birleşik Emekliler Sendikası Başkanı Mahmut Şengül de şu ifadeleri kullandı:

"Bir an önce yönetemiyorsanız istifa edin. Emekliler olarak talebimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı emeklilere ne verirsek verelim dipsiz kuyu diyor. Biz de diyoruz ki kuyu dipsiz değil kuyunun altından tünel kazıp 3-5 yandaş müteahhite bağlamışsınız, onun için emekli aç ve perişan".

Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan, "Emeklilik lütuf değil haktır, biz bu emekliliği alnımızın teriyle aldık!" dedi. 

Meydanda, katılımcıların ellerindeki "Emekliler için zordur geçim, Özgür Özel acele seçim", "Onurlu yaşam hakça paylaşım", "insanca hakça bir yaşam için", "Mutfakta yangın var, bıçak kemiğe dayandı", "Biz torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakacağız ya siz" , "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" yazılı döviz ve pankartlar göze çarpıyor. Tandoğan Meydanı'nda miting konuşmaları için büyük bir platform kurulurken, basının takip etmesi için de ayrı bir alan hazırlandı.


Yorum Yazın