İnanç Uysal yazdı:

Bu arada HDP hala açık mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bu arada HDP hala açık mı?
Abone ol
İnanç Uysal'ın kaleme aldığı 'Bu arada HDP hala açık mı?' başlıklı yazı...

Seçimlerden 2 ay önce falan gündem HDP’nin kapatılıp kapatılmayacağı üzerinden yürümeye başlamıştı hatırlarsınız. Anayasa Mahkemesi HDP'nin sözlü savunma süresi için istediği ek süreyi vermiş, ancak davanın seçim sonrasına ertelenmesi talebini reddetmiş idi. Bu durum kamuoyunda kapatma davasının seçimden önce görüleceği ve HDP'nin de seçimden önce kapatılmasının amaçlandığı izlenimine neden olmuştu. Konu o dönem ülkenin en önemli gündemi olmuştu.

Oysa aynı davada sene başında HDP'nin hesaplarına ve doğal olarak hazine yardımına da bloke konulmasına karar verilmiş, ama 9 Mart günü yapılan toplantıda bu konuda yapılan itiraz kabul edilerek hesaplar serbest bırakılmıştı.

Yine de Haziran 2021'den beri devam eden davanın bitmesinin seçimden hemen önceye getirilebileceği bu konuda hükümet kanadının ve özellikle de MHP tarafının son derece önemli bir baskı yaptığı konuşuluyordu. Bu gündem elbette daha çok hükümete muhalif olan medya tarafından gündeme getiriliyor idi.

Zaten Ocak 2023 de kapatma davasını açan Yargıtay Başsavcısı Bekir Şahin, "Davalı partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiğini tüm delillerle ortaya koyduğumuzu bildirdik. Davalı partinin terör örgütüyle bağı, bilinen bir gerçek, tüm toplumca da biliniyor. 85 milyon neredeyse davalı partinin PKK'dan ayrı, bağımsız olmadığını, onun güdümünde, onun bir organı olduğunu kabul ediyor" dedikten sonra “seçime kadar süreç tamamlanır mı?" sorusuna da "Yüksek mahkemenin takdiri. Bizim görevimiz bugün itibariyle bitti. Tüm delillerimizi ortaya koyduk, dosyayı da sunduk. Bizim açımızdan süreç tamamlandı. Artık takdir Yüksek Mahkemenin." yanıtını veriyordu.
 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın