"Ben öğretmenim; seksi giyinmemi kim umursar ki?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
"Ben öğretmenim; seksi giyinmemi kim umursar ki?"
Abone ol
ABD’de yaşayan öğretmen Patrice Brown, tercih ettiği kıyafetler yüzünden sevdiği işinden mahrum oluyor, ayrımcılığa maruz kalıyor.

Öğretmen Patrice Brown, yazın ortalarında işvereninden 2022 öğretim yılı için geri dönmemesini isteyen pembe bir fiş aldı.
Kıvrımlı hatlara sahip eğitimci, kovulmasının nedeni olarak; müdürünün dar elbiseler ve tayt giyme konusunda kendisine yaptığı uyarıları dikkate almamasını gösteriyor.

Birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine ders veren Brown, yıllardır iş kıyafetleriyle tanınır hale gelmişti.
2016 yılında, dar kot giydiği fotoğrafları Facebook'ta viral olmuş ve #TeacherBae hasthagi ile yayılmıştı.
Sonraki yıllarda karşılaştığı yoğun ilgi; onu sevdiği işi yapmaktan ve istediği şeyleri giymekten alıkoymadı.

The Post’a konuşan Brown, “İşime daima gider; sınıf ortamında mesleğimi ne kadar çok sevdiğimi ve çocuklara bilgi aktarırken ne kadar mutlu olduğu gösteren pozlar verirdim.” diyor. Brown ayrıca Atlanta Devlet Okulu’nda öğretmenler için uygulanan kıyafet prosedürünün belirsiz olduğuna dikkat çekiyor.
Kıyafet kurallarını ihlal eden sadece öğrenciler olmuyor. Öğretmenler de sınıf içinde sözde çok seksi görünmekle suçlanıyorlar. 


New Jersey'li sanat öğretmeni Roxsana Diaz da bu hafta vücudunu saran kıyafetleri nedeniyle eleştirildi. Öfkeli anne ve babalar onun işten çıkarılmasını istedi. Yani Brown tek değil.


Farklı bir okulda birinci sınıf öğrencilerine öğretmenlik yapan Brown, “Öğretmenler genellikle yönetim, veliler, diğer öğretmenler ve daha yüksek sınıflarda öğrenciler tarafından [görünüşlerinden dolayı] zorbalığa maruz kalıyor” dedi. “Öğretmenlerin ne giydiği odak noktası olmamalıdır. Çocuklara odaklanılmalı” diyerek fikrini belirtti.

Kaynak: NY Post
 


Yorum Yazın