Batman'da bir kadın, boşanma arifesinde olduğu eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Batman'da bir kadın, boşanma arifesinde olduğu eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü
Abone ol
Sevda Ergün isimli kadın uzaklaştırma kararı olmasına rağmen sokak ortasında boşanma aşamasında olduğu eşi Devran Ergün tarafından katledildi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Kadın ve Çocuk Komisyonu olaya ilişkin açıklamada bulundu.

2 Nisan’da Şemsiyeli Sokak diye bilinen sokakta, gün ortasında sokaktaki insanların gözleri önünde 1 çocuk annesi 24 yaşındaki Sevda Ergün isimli kadın, boşanma aşamasında olduğu eşi Devran Ergün tarafından sokak ortasında bıçaklandı. Karnından, yüzünden, omuz ve vücudunun farklı yerlerinden 11 bıçak darbesi alan kadın, ambulansla kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınmıştır. Sağlık durumu ciddiyetini korurken hayati tehlikesi hala devam etmektedir. Evliliği süresince defalarca şiddete ve ölüm tehditlerine maruz kalan Sevda Ergün, koruma talebinde bulunup ve uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi Kadın ve Çocuk Komisyonu, olayı öğrendikten sonra aile ile iletişime geçip dayanışma adına hastanede ziyarette bulunarak açıklama yaptı. Komisyon tarafından yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Kadınların yaşam hakkına saldırıları besleyen mevcut politikalar; “Kadın cinayetleri politiktir” söylemlerini, kadınlara yönelik yapılan her saldırıda doğruluyor. Mevcut hukuk sistemimizde kadınların hayatta kalmak için sığındığı yüce adalet sistemimizin “kadın katillerini” ödüllendiren kararları asıl katildir. Kadınların yaşam hakkına yönelik saldırıların önüne geçecek politikaları hayata geçirmekle yükümlü mevcut iktidar İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınların ölüm fermanlarını imzalamıştır! Bir kez daha vurgulamak istiyoruz “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır!”

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Kadın Komisyonu ve hak savunucuları olarak en ağır insan hakkı ihlallerinden biri olan yaşam hakkına yönelik yapılan her türlü saldırılara karşı kadınların yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Bu vahim olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."


Yorum Yazın