Bakan Nebati, Togg'uyla Porsche sürücüsüne meydan okumuş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Nebati, Togg'uyla Porsche sürücüsüne meydan okumuş
Abone ol
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin iddiasına göre; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yerli araba Togg’u kullanırken yolda gördüğü Porsche sürücüsüne yarış teklif etti.

Selvi, bugünkü yazısında Nebati’ye İstanbul Finans Merkezi’ndeki canlı yayınına Togg’la gelince, “İstanbul’da Togg kullanmak havalı oluyor mu?” diye sorduğunu, “havalı oluyor” yanıtını aldığını belirtti.

Selvi, Nebati ile diyalogunu şöyle anlattı:

”İstanbul’da Porsche kullanan birisiyle trafikte yan yana gelmişler. ’Senin araban mı havalı, benim arabam mı?’ diye sormuş. Diğer kişi araca şöyle bir bakmış, ’Bakan Bey, sizin araba daha havalı’ demiş. Nureddin Nebati, ’İsterseniz basalım, hangimiz hızlı?’ diye teklif etmiş ama Porsche kullanıcısı yarışı tercih etmemiş.” 

Hazine ve Maliye Bakanı’nı Togg kullanırken bu denli coşkulu görmem beni şaşırtmadı. Bu millet yıllarca Devrim otomobilinin bir komplo ile engellenmesini kabullenemedi. Bu millet yıllarca bir gün biz de kendi otomobilimizi yapacağız hayaliyle yaşadı. Nureddin Nebati işte o neslin duygularını yansıtıyor. Yaptık ve başardık demek o kadar güzel bir duygu ki...

İsterse onların uçan otomobilleri olsun. Togg’un bu millete verdiği duyguyu veremezler. Çünkü bu bizim. Çünkü Togg’u üretmeyi biz başardık. O başka bir şey.”

Yazının tamamı için tıklayın.


Yorum Yazın