Bademli Kruvasan Tarifi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bademli Kruvasan Tarifi
Abone ol
Nazım Ustadan Günün Tarifi

1/2 paket margarin 
2 adet yumurta 
4 çorba kaşığı toz şeker 
1 çay bardağı ılık süt 
1/2 paket toz maya 
Aldığı kadar un

İç malzemesi 

1 su bardağı badem (çekilmiş) 
1 su bardağı marmelat

Yapılışı

Sütü hamur kabına koyup mayayı ve şekeri katıp karıştırarak eritin.
Yumurtaları ekleyerek iyice çırpın. Margarini elinizle yumuşatıp diğer malzemeye yedirin. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur yapın. 
30 dakika dinlendirin. Tekrar yoğurun. 40 santim çapında bir yufka açın. Ayrı bir kapta badem ve marmelatı karıştırın. Yufkadan 10 santimlik üçgenler kesip geniş tarafına harç koyun, sıkı olmayan bir rulo yapın. Yağlanmış tepsiye dizip 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.
 


Yorum Yazın