Aşırı sıcaklar Yunanistan'ı da vurdu: Atina Akropolisi ziyaretçilere kapatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşırı sıcaklar Yunanistan'ı da vurdu: Atina Akropolisi ziyaretçilere kapatıldı
Abone ol
Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Akropolis'te, ülkeyi etkisi altına alan yoğun sıcak hava dalgasından ziyaretçileri korumak amacıyla günün en sıcak saatlerinde kapatılıyor.

Ziyaretçilerin ülkenin cazibe merkezi olan Akropolis’e 12.00-17.00 saatleri arasında girmelerinin yasaklandığı ifade edildi.

Atina’da sıcaklıkların bunaltıcı dereceler olan 40 derece ve üstüne çıktığı belirtiliyor. Ülke genelinde, özellikle şiddetli rüzgarların olduğu bölgelerde orman yangınlarından endişe ediliyor. 2021 yılındaki sıcak hava dalgası sırasında Yunanistan büyük orman yangınlarına maruz kalmıştı.

Türkiye’de de etkisini gösteren sıcak havanın Güney Avrupa’nın büyük bir bölümünde yaşanmakta olduğu ifade edilirken, önümüzdeki hafta Güney Avrupa’da rekor sıcaklıklar beklendiği açıklandı.

Avrupa Birliği’nin iklim izleme servisi Copernicus’a göre geçtiğimiz ay, Avrupa’da kayıtlara geçen en sıcak haziran ayı olmuştu.

Dünya Meteoroloji Örgütü, iklim krizinden kaynaklanan aşırı hava koşullarının “ne yazık ki yeni normal haline gelmekte olduğu” açıklamasını yaptı.


Yorum Yazın