FDA'dan Pfizer'e onay geldi!

Aşıların saklama ve depolama koşulları güncellendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşıların saklama ve depolama koşulları güncellendi
Abone ol
Bugün, ABD Gıda ve İlaç Dairesi, seyreltilmemiş dondurulmuş Pfizer-BioNTech COVID-19 Aşısı şişelerinin, farmasötik dondurucularda yaygın olarak bulunan sıcaklıklarda iki haftaya kadar bir süre boyunca taşınmasına ve saklanmasına izin verdiğini duyurdu.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) Perşembe günü Pfizer-BioNTech tarafından üretilen COVID-19 aşılarının farmasötik dondurucularda yaygın olarak bulunan sıcaklıklarda iki haftaya kadar taşınmasını ve depolanmasını onayladı. 

Ajanstan yapılan açıklamada, "Bu, seyreltilmemiş şişelerin ultra-düşük sıcaklıklı bir dondurucuda -80ºC ila -60ºC (-112 ultraF ila -76ºF) arasında saklanmasına bir alternatifi yansıtıyor" dedi.

FDA Biyolojik Değerlendirme ve Araştırma Merkezi direktörü Peter Marks, bu alternatif sıcaklığın şişelerin daha esnek koşullar altında taşınmasına ve depolanmasına olanak sağladığını söyledi.

Marks yaptığı açıklamada, "Taşıma ve depolama için alternatif sıcaklık, aşılama bölgeleri için ultra düşük soğuk depolama ekipmanı tedarik etme yükünü hafifletmeye yardımcı olacak ve aşının daha fazla bölgeye ulaştırılmasına yardımcı olacaktır" dedi.

Pfizer, geçen hafta FDA'dan onay istedi.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı bünyesindeki bir kurum olan FDA, beşeri ve veteriner ilaçlarının, aşıların ve insan kullanımına yönelik diğer biyolojik ürünlerin ve tıbbi cihazların güvenliğini, etkinliğini ve güvenirliğini temin ederek halk sağlığını korur. Ajans ayrıca, ülkemizin gıda tedarikinin, kozmetiklerin, diyet takviyelerinin, elektronik radyasyon yayan ürünlerin ve tütün ürünlerinin düzenlenmesinden de sorumludur.


Yorum Yazın