Artık Twitter hesabı açmak zorundasınız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Artık Twitter hesabı açmak zorundasınız
Abone ol
Twitter için yeni bir karar kapsamında hesapsız kullanma bir süreliğine askıya alındı. Artık platforma anonim bir şekilde giriş yapamayacaksınız.

Twitter, bir süredir platformda hesap girişi yapmadan gezinmeye izin vermiyor. Sosyal medya hesabı bulunmaya ziyaretçiler, hem masaüstü hem de mobil cihazlardaki web tarayıcıları aracılığıyla tweetlere ve profillere erişemiyor.

Elon Musk ise bu adın platform güvenliğini korumak adına atıldığını söyledi. Musk’ın “veri yağması” olarak adlandırdığı tehlikenin detayları şu anda belirsiz. Ancak Twitter API’larının ücretli olmasını göz önünde bulundurursak, platformdaki içeriklerin yetkisiz olarak toplanmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.

Twitter, Elon Musk tarafından satın alınmadan önce uygulama programlama arayüzü (API) hizmetini ücretsiz sunuyordu. API’lar sayesinde platformdaki tweet’leri ve bazı verileri ücretsiz kullanmak mümkündü. Ancak Musk, API’lara erişmek isteyen şirketlerin aylık 40 bin dolardan fazla ödeme yapmasını istedi.

Twitter’da bir yazılım mühendisi olan Aqueel Miqdad ise hesapsız ziyaretçilere ilişkin erişim kısıtlamasının geçici olduğunu söyledi. Miqdad tarafından paylaşılan tweet’te, Twitter’ın yeniden herkese açılacağını ve özgür bir ortam olacağını ifade etti. Platformu hesapsız kullanan kişiler ise ani değişiklik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Erişim kısıtlaması ilk olarak yapay zeka modellerini eğitmek için Twitter’daki verileri kullanan şirketlere yönelik gibi görünüyordu. Ayrıca bu tarz önlemler, ziyaretçileri hesap oluşturmaya teşvik ediyor ve Twitter’ın aktif kullanıcı sayısını artırıyor.

2015 yılında Twitter, ayda yaklaşık 500 milyon kişinin giriş yapmadan platformu ziyaret ettiğini açıklamıştı.


Yorum Yazın