OpenAI'ın yeni yapay zekâsı 'GPT-4o' tanıtıldı: Yüz ifadesinden duyguları okuyabiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OpenAI'ın yeni yapay zekâsı 'GPT-4o' tanıtıldı: Yüz ifadesinden duyguları okuyabiliyor
Abone ol

OpenAI, ChatGPT'nin geliştiricisi olarak bilinen yapay zekâ sohbet robotunun yeni modeli "GPT-4o"yu duyurdu. 

Yapılan açıklamada, GPT-4o'nun insan-bilgisayar etkileşimini daha doğal hale getirmeyi amaçladığı belirtilerek, modelin metin, ses ve görüntü kombinasyonlarından oluşan girdilere dayalı çıktılar üretebildiği ifade edildi. Ses girişlerine verdiği yanıt süresinin insan tepki sürelerine benzer olduğu ve özellikle görüntü ve ses anlama konusunda daha gelişmiş olduğu vurgulandı.

GPT-4o'nun metin, görüntü ve ses üzerinde uçtan uca tek bir model olarak eğitildiği belirtilirken, yeni modelin tüm girdi ve çıktıları aynı sinir ağı tarafından işlediği ifade edildi. 

Ayrıca, OpenAI, kullanıcılar için bilgisayarda işlemlere entegre olacak yeni bir ChatGPT masaüstü uygulamasını duyurdu. Hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar için tasarlanan bu uygulamanın Mac işletim sistemi için olduğu belirtildi.

Ücretsiz kullanıcılar için modelin uygun maliyetli olacağı ve ücretli kullanıcıların daha fazla kapasiteye sahip olacağı açıklandı. Yeni modelin birkaç hafta içinde ChatGPT platformunda sunulacağı ifade edildi.


Yorum Yazın