Araştırma: Düzenli kahve tüketenler daha uzun yaşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Araştırma: Düzenli kahve tüketenler daha uzun yaşıyor
Abone ol
10 yıllık bir sürede tamamlanan araştırma, düzenli olarak kahve tüketen kişilerin kahve içmeyenlere kıyasla yüzde 12 oranında daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

İngiltere'deki Queen Mary Üniversitesi ve Macaristan'daki Semmelweis Üniversitesi'nden bilim insanlarının 10 yıl boyunca yürüttüğü incelemeler, kahvenin insan ömrünü uzatmada yardımcı olduğunu gösterdi.
 
Yaklaşık 500 bin kişi üzerinde yapılan incelemelere göre düzenli kahve tüketen kişiler, kahve tüketmeyenlere kıyasla yüzde 12 oranında daha uzun bir ömre sahip oluyor.
 
Araştırma sonuçları ayrıca, kahve tüketiminin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma ya da felç geçirme olasılığının yaklaşık yüzde 20 daha az olduğunu ortaya koydu.
 
Günde üç bardaktan fazla kahve tüketiminin ilave bir fayda getirmediğini kaydeden bilim insanları, kahvede kafeinin yanı sıra kanser, tip 2 diyabet ve bunama riskini azaltmakta etkili mineraller ve antioksidanların bulunduğunu vurguladı.
 
Queen Mary Üniversitesi'nden Dr. Steffen Petersen, araştırma sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede incelemelerin orta düzeyde kahve tüketiminin 'kardiyovasküler olarak zararlı olmadığını ve hatta faydalı olabileceğini' gösterdiğini söyledi.


Yorum Yazın