CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı

Alper Yeğin: Sancaktepe için yeni bir kent planı hayata geçireceğiz!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alper Yeğin: Sancaktepe için yeni bir kent planı hayata geçireceğiz!
Abone ol
Sancaktepe’de kentsel dönüşümü yapmak zorunda olduklarını belirten CHP Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Alper Yeğin, “Çünkü bazı mahallelerimizde okul, park ve deprem toplanma alanı oluşturmak için yeni alanlar yaratmak zorundayız; yeni bir kent planı hayata geçireceğiz” dedi.

Muhalif’le yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylarını yakından tanıyoruz:


1. Kentinizin en büyük sorunu nedir?

A.Y: Sancaktepe’nin kronikleşen birçok sorunu var. Bu sorunlarda bir tanesi yeşil alanların az olması. Çünkü yeşil alanlar, hem sosyalleşme alanı, hem de gençlerin, çocukların aileleriyle zaman geçirdikleri alanlar ve daha da önemlisi yeşil alanlar, mahalle parkları çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayan alanlardır. Çünkü oyun çocukların gelişiminde en fazla paya sahiptir. Sancaktepe’de kişi başına düşen yeşil alan miktarı 0,49 m2. Biz Sancaktepe’de 5 yılda yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeşil alanı 4 yaşam vadisiyle oluşturarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4,5 kat artıracağız. 

Bunun yanında ilçemizde hala İstanbul ortalamasının çok üzerinde kalabalık sınıflar mevcut. 63 kişinin bir sınıfta eğitim aldığı okul var Sancaktepe’de. Bir yanda kalabalık sınıflar, bir yanda yeşil alanların az olması çocuklarımızın hayata eksik başlamasına sebep olmaktadır. Ayrıca Sancaktepe derin yoksulluğu yaşayan bir ilçemiz. Yoksulluktan en fazla kadınlar etkileniyor, çocuklar etkileniyor ve emekliler etkileniyor. Bu toplumsal kesimlerin sosyal anlamda yeterince desteklenmemesi aslında sorunların en büyüğü.



2. İstanbul’da neredeyse tüm ilçelerin ortak sorunu olan ‘kentsel dönüşüm ve deprem’ konularındaki projeleriniz neler olacak?

A.Y: Sancaktepe için yeni bir kent planı hayata geçireceğiz. Öncelikle Hilal ve Fatih Mahallelerinde yaşayan komşularımızın rızalarına dayalı olarak örnek bir kentsel dönüşüm modelini hayata geçireceğiz. Sancaktepe’de kentsel dönüşümü yapmak zorundayız, çünkü bazı mahallelerimizde okul, park ve deprem toplanma alanı oluşturmak için yeni alanlar yaratmak zorundayız. Sancaktepe’de deprem toplanma alanlarıyla ilgili çok önemli adımlar atacağız. Yaşam vadilerimiz başta olmak üzere, tüm kamu kurumlarını depreme dayanıklı hale getirerek hem deprem anında hem de deprem sonrası barınma ihtiyaçlarına yönelik planlamalar yapacağız. Sancaktepe’de 1999 depreminden önce yapılmış olan binaların tespitini İBB nezdinde yapmış bulunmaktayız. Bu binalarımızın yenilenmesine ilişkin planlamamızı yapmış bulunmaktayız.

3. Yönetime geldiğinizden itibaren 1 ay, 1 yıl ve 4 yıllık süre sonunda yani kısa, orta ve uzun vadede kentinizde gözle görülür ne gibi değişiklikler olacak?

A.Y: İlk bir ayımızda hasar tespiti yapacağız. Gençlerimize bir sözümüz var. Sancaktepe 15 Temmuz Stadı’nın Tuzlaspor ile yapılan sözleşmeyi iptal edip gençlerimizin hizmetine vereceğiz. İlk 1 yılımızın sonunda çocuklarımızın ve gençlerimizin temel sorunları konusunda önemli adımları hayata geçireceğiz. Özellikle her mahalleye bir kreş vaadimizi ilk yılımızda hayata geçireceğiz. Sancaktepe’ye 5 yeni kütüphaneyi kazandıracağız. Kadınlarımıza sözünü verdiğimiz Anne-Çocuk Kulüplerini hayata geçireceğiz. İlk 4 yılımızın sonunda yaşam vadilerimizi bitirmiş olacağız. Yenidoğan-Söğütlüçeşme Metrosu’nun tamamlanması için azami çabayı göstereceğiz. Paşaköy’ü cazibe merkezi haline getireceğiz ve mega projelerimizi tamamlamış olacağız.

4. Yeryüzünde aday olduğunuz kenti benzettiğiniz & benzemesini arzu ettiğiniz yer neresidir?

A.Y: Üzülerek söyleyeyim bütün kentlerimiz birbirine benzedi. Kentlerin kimliklerini ranta kurban eden bir anlayışla bugünlere geldik. Bugün dünyanın en zengin tarihi ve kültürel zenginliklerine sahip İstanbul gökyüzüne yükselen mezar taşları gibi düzensiz, çarpık binalarla dolduruldu.  Ekrem başkanımız İstanbul’un imdadına yetişmeseydi kim bilir halimiz nasıl olurdu? Oysa her kentin kendine has bir kimliği olmalı. İnsanlar aidiyet duygusuyla bağlı oldukları kentlerde daha mutlu ve huzurlu yaşamlar kurabilirler. Hayalimizde ki Sancaktepe’yi inşa edebilirsek başka kentlere ilham kaynağı olmasını daha çok isterim.

Biraz da sizi daha yakından tanıyalım…

5. Belediye Başkanı olmanız durumunda sivil hayatınızdan neleri özleyeceksiniz?

A.Y: Benim bütün hayatım Sancaktepe’de geçti. Özlemini çekeceğim her şey ve özleyeceğim herkes yine Sancaktepe’de olacak. Belki sevdiklerime zaman ayırmak konusunda biraz zorluk yaşayabilirim. Ailemle geçireceğim zaman azalacak ama artık zamanı daha verimli geçirerek bunu telafi edeceğiz. 


 


Yorum Yazın