Aliyev: Laçin şehri Azerbaycan kontrolüne geçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aliyev: Laçin şehri Azerbaycan kontrolüne geçti
Abone ol
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Laçin şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin Azerbaycan'ın kontrolüne geçtiğini duyurdu.

Aliyev, Twitter hesabından, "Bugün 26 Ağustos'ta biz Azerbaycanlılar, Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçin şehrinde konuşlandırıldı. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Bu vesileyle tüm Laçilileri ve Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Yaşasın Laçin! Yaşasın Azerbaycan!" paylaşımında bulundu.

Azeri askerler Laçin'de bayrak dalgalandırdı

Azerbaycan askerleri, kontrol altına aldıkları Laçin kent merkezine bayrak dikti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, şehre giren askerlerin komutanı, bayrak asılan binanın önünde Cumhurbaşkanı Aliyev'e hitaben, "Sayın Başkomutanım, emrinize binaen Azerbaycan ordusu Laçin şehri ile Zabuh ve Sus köylerini tam kontrol altına aldı. Laçin kent merkezinde Azerbaycan bayrağı dalgalanmaktadır. Yaşasın Azerbaycan. Yaşasın Başkomutan" ifadelerini kullandı.

Türkiye: Mutluluk duyuyoruz

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Laçın şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin "9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiri'de ifade edilen hususlar doğrultusunda devam eden süreç kapsamında Azerbaycan’a bugün iade edilmiş olmasından mutluluk duyuyoruz" denildi.

"Güney Kafkasya’da barış ve istikrarın tesisi doğrultusunda kayda değer bir aşama teşkil eden bu gelişmenin, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerine olduğu kadar, bölgesel normalleşmeye de katkı sağlamasını ümit ediyoruz" ifadesi kullanılan açıklamada, Türkiye'nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemeye devam edeceği vurgulandı.


Yorum Yazın