İYİ Parti grup toplantısı notları

Akşener, Kılıçdaroğlu'nun "hançer" çıkışına yanıt verdi, yeni yönetime ittifak kapısını kapadı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akşener, Kılıçdaroğlu'nun "hançer" çıkışına yanıt verdi, yeni yönetime ittifak kapısını kapadı
Abone ol
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Merkez Bankası yüzde 58 olan 2023 enflasyon tahminin yüzde 65’e çıkardı bakalım yıl sonun kadar daha kaç kere güncelleme gelecek. Bakalım gelecek güncellemeler sokaktaki enflasyona yetişebilecek mi!

"Milletimiz enflasyona karşı kemer sıkmaktan nefes alamayacak hale geldi ama saraydaki zevki sefa ortamı tüm hızıyla sürüyor. 

Emekli ve dul aylığı tepkisi: El insaf ya ayıptır günahtır!

"İktidar, her geçen gün tarım potansiyelimizi daha da vasatlaştıran politikalarına yenilerini ekliyor. Geçtiğimiz hafta Kütahya'daydık, ülkemizde siyaset milletten kopuk bir anlayışla yapılırken dedikodularla koltuk kavgalarıyla suni gündemlerle vakit öldürülürken biz her zaman olduğu gibi milletimize gittik, dertlerini dinledik. Kütahya'da karşıma çıkan bir emekli kardeşim dedi ki 6 bin 500 lira maaş alıyorum kira 4 bin lira nasıl yetireyim! Bu durum gerçek bir garabet biz emekli maaşlarını asgari ücret üzerine çıkartın asgari ücreti de güncel enflasyona göre düzenleyin diyoruz ama ülkemizde 7.500 lira bile alamayan insanlarımız var. eşini kaybetmiş bir ev kadını 5 bin 800 lira ile nasıl geçinsin?  El insaf ya ayıptır günahtır!

"Tarım arazilerine bile katakullilerle çökmeye çalışan rant arzsızı bir zihniyetle karşı karşıyayız"

"TÜİK’in makyajlı rakamlarında bile yüzde 71.99 olan gıda enflasyonunu düşürmek için tarıma daha fazla önem verilip tarımın önünü açacak politikaları hayata geçirmek yerine işleyen tarım arazilerine bile katakullilerle çökmeye çalışan rant arzsızı bir zihniyetle karşı karşıyayız. Çökemedikleri yerler için de uyanmadan köylülerin araziye ulaşımını zorlaştırıp akıllarında mobbing yapıyorlar. Böyle bir anlayış olabilir mi!

"Ak Parti’de akla ve bilime dayanan bir vizyon olmadığı için ülkemizin 21 yılda geldiği durum maalesef ortada"

"Ak Parti’de akla ve bilime dayanan bir vizyon olmadığı için ülkemizin 21 yılda geldiği durum maalesef ortada; üreticilerimize destek değil köstek olan bir zihniyetle gıda güvenliğimizin karşı karşıya kaldığı riskler ortada. Milletimizi yoksullukta eşitlemeyi adeta ilke haline getiren bir anlayışla bölgelerimiz arasındaki gelir uçurumunu farklılıkları derinleştiren bir anlayış ortada duruyor.

"En yakınım olsun en güvendiğim olsun bu ülkeye kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim"

"Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz. İsterse en yakınım olsun vallahi değiştireceğim, billahi değiştireceğim. En yakınım olsun en güvendiğim olsun kazık atan herkesi buradan silmezsem adımı değiştireceğim. Bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim. Hele gariban kız çocuklarına delikanlılara onları üzenleri onları istismar edenleri silmezsem adiyim.

"Gözü dönmüş Netanyahu’nun tüm dünyada savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?"

"Gözü dönmüş Netanyahu’nun tüm dünyada savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? Böyle bir vicdansızlık olabilir mi! Bugün dünyada ne kadar ülke varsa her birinin meclisinde  Netanyahu’nun savaş suçlusu ilan edilmesi gerekiyor. Geç bile kalındı.

Blinken ziyaretine dikkati çekti, iktidara çağrıda bulundu: Sakın ola ABD’nin sivilleri çıkartma planının oyuncağı olmayın

“(Blinken ziyareti) Yapılan açıklamada bir nokta özellikle dikkatimizi çekti. Deniyor ki Gazze’den sivillerin çıkarılması konusunda farklı bölge ülkelerini ziyaret etmişler ve önemli adımlar atılmış. Öncelikle şunu söylemek isterim Netahyahu’nun Filistin’de yol açtığı mezalimin karşısında çözüm yolu sivilleri bölgeden çıkartmak değil katil Netanyahu’yu bir an önce durdurmaktır. Bu çok açık. ABD’nin de adeta emirleri olduğu Netanyahu’yu durdurmaya elbette gücü yeter. Kimse kimseyi boşuna kandırmaya çalışmasın. Bir yandan kuzuyu yiyip diğer yandan da çobanla oturup yas tutuyormuş gibi yapan bu ikiyüzlülüğü asla kabul etmiyoruz. Gazze’den çıkması gereken masum Filistinliler değil katil Netanyahu’nun ta kendisidir (İktidara çağrı) Sakın ola ABD’nin sivilleri çıkartma planının oyuncağı olmayın! Sakın ola kaçaklar için hendeğe çevirdiğiniz ülkemizi yeni bir sığınmacı akınıyla karşı karşıya bırakmayın!

"Filistin’den Gazze’den o insanları çıkardığınızda iddia ediyorum bir daha oraya döndüremezsiniz!"

"Filistin’den Gazze’den o insanları çıkardığınızda iddia ediyorum bir daha oraya döndüremezsiniz. Bu çok büyük bir ahmaklıktır ondan sonra da Filistin diye bir kavram kalmaz Filistin diye bir devlet iddia edilemez. Gazze diye bir durum söz konusu olamaz, yerleştirirler oraya kendi vatandaşlarını ondan sonra da Gazze şehri diye hiçbir iddia edilebilecek elimizde delil kalmaz. Bu bir ahmaklıktır.

"2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çaba karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar..."

Sözlerimiz kimisine karın ağrısı yaptı birilerini fevkelade rahatsız etti.bBazıları da bizi kendine düşman gördü. Ne ilginçtir ki 2023 seçimlerinde Türkiye’yi değiştirmek için gösterdiğimiz çaba karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar parti içi hesaplarını Türkiye’nin istikbalinin önüne koyanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler. Hem Saraçhane’de hem ayın 3’ünde hakkımda söylenmeyen kalmadı. söyleyenlerin hepsi havari bugün. Allahım sen ne büyüksün, her şeyi yaşarken gösteriyorsun, valla ahirete hiçbir şey kalmıyor Türkiye’de. Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktık diye bize demediklerini bırakmayanlar hafta sonu itibariyle yeni genel başkan Özgür Özel’in en büyük fanları oldu!

"Utanmadan Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri ettiler, niye aday oldun kaybettin diye hakaret ettiler"

"Bakın utanmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri ettiler. Niye aday oldun kaybettin diye hakaret ettiler. Hani size göre yüzde 60’la kazanıyordu, yav arkadaş göz önünde olan bir hikâye bu ya, inanamadım. Ve oturdum iki rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü ama 2023’e damga vuran o garip anlayış ve o anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor.

"CHP kurultayında hançer edebiyatları, İyi Parti eleştirileri aralarda uçuştu"

Nitekim tüm kurultay süreci boyunca bizlere bol miktarda hakaret edildi, her türlü erdemi solda her türlü ahlaksızlığı da sağda gören ateşli konuşmalar yapıldı. Hançer edebiyatları İyi Parti eleştirileri aralarda uçuştu. Bazen şaşırıyorum yıllar evvel de önemli bir kişi aranızda bazılarına da denmiş olabilir bana da denmişti, yahu ben bir kadınım bana neden bu söyleniyor diye, ceketimin astarı yok her tarafım hançer bıçak denmişti. Ben de ne yapabilirim diye kendi kendime düşünmüştüm. Rahmetli abime gittim, dedi ki yaşlı adamların sözlerine başka acındırmaya çalışırlar kendilerini. Rahmetli abicim böyle demişti ben de karışmamıştım. Şimdi  Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat hançer işi ortada kaldı. Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur.

"Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem, kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz"

Benim sırtımda da hançer vardır demiyorum. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Ben kimseyi hançerlemedim hançerlemem. Ben olmadığıma göre hançer kimin? Benim sırtımda hançer mançer yok. Bu hançer edebiyatı çok ilginçti. Kimse üzerine almadı, benim üzerime kaldı, görüşeceğiz.

"Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız"

Herkeslere selamlar gitti biz hariç. Zaten sadece o yan yana gelmenin bundan sonra pek bir zor olduğunun işaretidir. Bundan sonra kendimizden başka kimseye kefil olmayız."


Yorum Yazın