Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı:

Akıbetini kurbanlık koyun gibi bekleyen yüzde 65

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akıbetini kurbanlık koyun gibi bekleyen yüzde 65
Abone ol

Türkiye’de, özellikle AKP ve MHP eğilimli gençlerin  şeriatçı eğitimden giderek korkmaya başladıklarını anlatan bir yazı okudum. Yazı, Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki gençlerle konuşularak kaleme alınmış. Ayrıca bir takım kamuoyu araştırmaları sonuçlarına da yazıda yer verilmiş.

FreeTurkishPress internet sitesinde “Türk Gençleri Eğitim Sisteminin İslamlaştırılmasından Kaygılı” başlıklı bir yazı yayımlandı. Yazarı Johns Hopkins Üniversitesi uluslararası ilişkiler ve uluslararası güvenlik uzmanlarından Martin Markaryan. Yazının spotunda şu cümleler yer alıyor: “2021’de yapılan bir kamuoyu yoklamasında Türkiye’deki gençlerin yüzde 62.5’inin ülkeyi terk etmek istedikleri ortaya çıkıyor. Ülkeyi terk etmek istediklerini söyleyen gençlerin yüzde 47’si AKP, yüzde 69’u MHP eğilimli.”

Çok ilginç değil mi? Siz dindar ve kindar nesil yetiştirmek için var gücünüzle çalışacaksınız ama bu çabalarınız boşa gidecek. Neyse okumaya devam edelim:

“Son yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hükümeti gerek ülke içi gerekse de ülke dışında geniş çaplı bir siyasi sindirme kampanyası başlattı. Ülke içinde ve dışındaki bütün muhalefeti neredeyse soluksuz bırakmak için her türlü imkanı kullandı.”

Köşe yazısının tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Yorum Yazın