En çok benzin aldık, kahve içtik

Akaryakıt alma alışkanlıklarımız raporlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akaryakıt alma alışkanlıklarımız raporlandı
Abone ol
Akaryakıt istasyonlarına ve ilişkin bilgiler sunan mobil uygulama Benzin Litre, 2021 Akaryakıt Alma Alışkanlıklarımızı araştırdı.

500 binden fazla kullanıcının filtrelemelerine dayanan araştırmaya göre, 2021 yılında akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik dikkat çekti. Araştırmaya göre, 2021 yılında akaryakıt fiyatlarında 46’sı zam olmak üzere 58 farklı değişiklik yaşandı; akaryakıt fiyat değişiklikleri 27 milyon kere  görüntülendi.
Araştırmada, kullanıcıların en çok tercih ettiği yakıt tipleri de belirlendi. Buna göre, 2021 yılında kullanıcıların yüzde 35’i benzin satılan istasyonları filtreledi; motorin (dizel) yakıt tercih eden kullanıcıların oranı yüzde 33 olurken, LPG yüzde 29’luk oranla üçüncü sırada yer aldı. Uygulamada akaryakıt dışında elektrikli şarj istasyonları da listelenebiliyor. Platformun 2021 verilerine göre, toplam yakıt filtrelemelerinin yüzde 3’ünü ise elektrikli şarj istasyonları oluşturdu. 
İstasyonlarda kahve molası
Araştırmanın dikkat çeken diğer bir başlığı da akaryakıt istasyonlarını tercih sebebi oldu. 2021 yılında kullanıcılar; market, kahve ve yıkama gibi ihtiyaçlarını giderebilecekleri istasyonlara yönelmeyi tercih etti. Yıl boyunca sürücülerin en çok tercih ettiği tesis özelliği yüzde 32’lik oranla “kahve opsiyonları” oldu. En çok tercih edilen diğer tesis özellikleri ise; “yemek opsiyonları” (yüzde 18) ve “kendin yıka” (yüzde 16).
BenzinLitre adlı uygulama, akaryakıt istasyonlarındaki güncel fiyatları, bebek bakım ünitesi, mescit, ATM gibi sosyal donatı alanlarına göre filtreleme imkanı veriyor. Platform, aynı zamanda dinlenme tesislerini ve tarihi yerleri de listeliyor.
 


Yorum Yazın