AK Partili Beyoğlu Belediyesi 37 taşınmazı satışa çıkardı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Partili Beyoğlu Belediyesi 37 taşınmazı satışa çıkardı
Abone ol
AK Partili Beyoğlu Belediyesi, kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Projesi'nin de arasında olduğu 37'i taşınmazı satışa çıkarttı.

Beyoğlu Belediyesi, dün gerçekleştirilen Belediye Meclisi toplantısında Tarlabaşı’nda bulunan Taksim 360 Projesi’nde 14, Örnektepe’de 13 daire ve 10 ayrı mülk olmak üzere 37 taşınmazın satılmasını görüştü. Komisyon, olumlu görüş verdikten sonra satış teklifi bugün, belediye meclisine sunuldu.

Halk TV'den Ali Macit'in haberine göre belediye, taşınmaz satışlarıyla birlikte 2023 yılında üçüncü kez bütçe açığını kapatmak için satış yolunu seçti. İstanbul’un en değerli projelerinden biri olan ve belediyenin ait 1453 metrekare alanda 14 dairesinin olduğu Taksim 360 Projesi’ndeki taşınmazları satışı ile yıl sonuna kadar bütçesini açığını kapanması tahmin ediliyor.

CHP Beyoğlu Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Süleyman Solmaz konuya ilişkin, “Tarlabaşı'nda bulunan belediyenin sahip olduğu Taksim 360 Projesi’deki 14 daireyi satıyorlar, metrekaresi 10 bin dolar. İBB’nin mülk sahibi olduğu Gaziosmanpaşa’da Venezia mülkü var. AKP diyor ki ‘Bunlar sosyal konut, burada kentsel dönüşüm talebi olanlara tahsis edin’ diyor. İBB’de diyor ki ‘burası sosyal konut değil, lüks konut. İnsanları buraya götürsek bile sosyal uyumsuzluk yaşanır. Ben bunları satayım para kazanayım, başka yerde yapalım’ diyor. Ama Tarlabaşı bulvarındaki bu da kentsel yenileme projesi ama sen satıyorsun?” dedi.


Yorum Yazın