AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ayasofya açıklaması: "Hüsranla sonuçlanacaktır"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Ayasofya açıklaması: "Hüsranla sonuçlanacaktır"
Abone ol
İstanbul'da bulunan tarihi Ayasofya Camii'nin önünde Yunanistan bayrağı açarak yaptığı provakasyonun ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, 'Ayasofya Camisi'ne yapılan her saygısızlığın hüsranla sonuçlanacağını' belirtti.

İstanbul'da bulunan tarihi Ayasofya Camii'nin önünde Yunanistan bayrağı açarak, "Bir gün gerçek sahibine dönecek" diyen Yunan turistin Türkiye'ye girişi yasaklanırken,  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, konu hakkında sert bir paylaşımda bulundu.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Ayasofya Camisi milletimizin kalbidir. Ebediyyen ezanlarıyla vatanımızın mührü olmaya devam edecektir. Ona yapılan her saygısızlık hüsranla sonuçlanacaktır. Muhafızı ay yıldızlı şanlı bayrağımızdır. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, 'Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı neyse, başkenti neyse, ezanı neyse, dili neyse, sınırları neyse, 81 vilayeti neyse, Ayasofya'nın vakfiyesine uygun şekilde camiye dönüştürülmesi hakkı da odur.' Bu iradeye karşı yabancı odaklardan gelen her yaklaşım kendisine asla yer bulamayacaktır."

 

 


Yorum Yazın