AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye'de rejim değişikliğinin karşısında oluruz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye'de rejim değişikliğinin karşısında oluruz
Abone ol
AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk'te gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerdeki hilafet tartışmalarına yanıt veren Çelik, “Hilafet gibi gündemimiz yok. Bu tartışmadan kast edilen şey Türkiye'de rejim değişikliği talep etmekse bunun karşısında oluruz” dedi.

Ömer Çelik, Perşembe akşamı Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

“Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, anayasal düzeni devlet tarafından korunuyor. Anayasal düzen burada esastır” diyen Çelik, “Bizim Atatürk'le bir meselemiz tabii ki yok. İlk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatür, ülkemizin kurucusu” ifadelerini kullandı.

Ancak “Atatürk istismarı” yapanların olduğunu savunan Çelik, “Atatürk'e saygısızlık söz konusu olduğunda karşı çıktığımız gibi, Atatürk'le ilgili toplumu ayrıştırıcı istismar söz konusu olunca da buna karşı çıkıyoruz” dedi.

Ankara’nın İslam ülkeleriyle işbirliğini geliştirme çabalarının, Türkiye’ye hilafet geleceği anlamına gelmediğini söyleyen Çelik, şöyle konuştu:

“Türkiye bir İslam ülkesi olduğu kadar aynı zamanda Türk dünyasının parçası. Aynı zamanda Akdeniz, Karadeniz ülkesi. Yüzyıllar boyunca güçlü bir Avrupa devleti. Bazıları Vatikan türü birliği gözeterek bir otoritenin olması, dağınıklığının ortadan kalkması gibi sebeplerle gündeme getirirler. Biz bunların dışındayız.”

Açıklamaları sırasında Beyrut'ta Hamas’ın üst düzey lideri Salih Aruri’nin öldürülmesini ve İran’da Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında düzenlenen tören sırasında meydana gelen saldırıları hatırlatan Çelik, “Birileri savaşı bölgeye yaymak istiyor” dedi.

Çelik, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararına uyulmamasına ilişkin kararı hakkında da konuştu.

Yüksek Mahkemelerin kararları arasında çelişki olduğunu söyleyen Çelik, “Anayasa'da birbirine muhalif hükümler var. Bütün bunlardan uzaklaşacağımız mesele Türkiye'de yeni bir anayasa yapmak. Yeni bir anayasa yapılmadığı sürece devlet organları arasında bu çelişkilerin ortaya çıkması mukadderdir” ifadelerini kullandı.

Çelik Suudi Arabistan'da Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynaması beklenen ve sonra iptal edilen Süper Kupa finali için de "Burada çok net bir şekilde söylersek, nihayetinde bu maçı FIFA kurallarına göre oynayacaksınız. Burada kulüplerimizin taleplerine göre bildirimler kabul edilmiş. Yeni bildirimler sözkonusu olunca 'Hepimiz FIFA kurallarına bağlıyız, zamanında yapılsaydı protokole bağlardık, şimdi protokol haricinde adım atamayız' denmiş" diye konuştu.

Süper Kupa krizi: Protokole bağlansaydı,kriz yaşanmazdı

Çelik, "bütün taleplerin önceden protokole bağlanması durumunda muhtemelen bu krizin yaşanmayacağını" söylerken şöyle devam etti

"Mesele birden bire Atatürk tartışmasına döndü. İstiklal Marşı'nı, Türk Bayrağını ve formaların üzerinde Atatürk resmi ve imzasının kabul edilmediği söylendi. Aslında baktığınızda İstiklal Marşı protokole bağlanmış. Atatürk sonra gündeme gelmiş. Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi suçlama kampanyasına dönüştü. Bütün bunlardan bağımsız olarak vatandaşlarımız hiçbir krizin parçası olmaksızın bayrak, milli marş ve Atatürk'le ilgili hassasiyetlerini ortaya koydu."

Ömer Çelik, kamuda torpil iddiaları konusunda da "Bu aktüel olayla ilgili söyleyeyim. Biz bir toplantıya gittiğimizde emin olun 100'e yakın not veriliyor. Sorumluluğumuz gereği özel kalemlerimizde bir kişiyi görevlendirmişizdir. Uygun bulduklarını iletin demişiz. Bazısı gündelik işler, hastane, iş hayatıyla ilgili. Orada bakan yardımcısı arkadaşımıza haksızlık ediliyor. Hepimizin elinde yüzlerce not vardır. Belli bir kesimden not gelmiyor. Vatandaşımız bunu iletiyor. Bu da demokrasinin bize özgü iletişim kanallarından bir tanesi. Notunu güzel bir şekilde yazıp iletiyor. Kişiye özel bir kadro mu açılmış, hepsini takip ediyoruz" diye konuştu.

Çelik AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da belirlendiğini ve Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını belirtti.


Yorum Yazın