Ahmet Hakan: Böyle demokratik siyaset mi olur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ahmet Hakan: Böyle demokratik siyaset mi olur
Abone ol
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, HDP’nin Öcalan yürüyüşlerine tepki gösterdi, “Gidin Amerika’ya, Usame Bin Ladin için minnacık bir eylem yapın, görün bakın demokratik siyasete müdahale nasıl oluyormuş” diye yazdı.

Hakan, bir milletvekilinin ayağının kırılmasından dolayı polis şiddetinin tartışma konusu olduğu söz konusu HDP ürüyüşüyle ilgili kaleme aldığı “Böyle demokratik siyaset mi olur” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

“HDP, bir tek şey için sokaklara çıkıp yürüyüş yapıyor: Öcalan’ın serbest kalması. Ülkenin onca sorununa gözlerini kapatmışlar. Gözlerini açtıkları tek bir konu var: Öcalan. Öcalan için yaptıkları eylemlere polis sert müdahale edince de…. ‘Demokratik siyaset yapmamızı engelliyorlar. Nerede bizim demokratik siyaset yapma hakkımız?’ diye ortalığı inletiyorlar.

Kendilerine sadece şunu söylemek isterim: Gidin Amerika’ya, Usame Bin Ladin için minnacık bir eylem yapın. Görün bakın, bakalım demokratik siyasete müdahale nasıl oluyormuş.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen "Özgürlük Yürüyüşü"ne polis müdahale etmiş; HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik hastaneye kaldırılırken 20 kişi gözaltına alınmıştı.


Yorum Yazın