Afacan Louie yaşamını yitirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Afacan Louie yaşamını yitirdi
Abone ol
Türkiye'de uzun süre televizyon ekranlarında yayımlanan "Afacan Louie" isimli çizgi filmin baş karakteri Louie Anderson yaşamını yitirdi.

Amerikalı ünlü komedyen Louie Anderson, kanser ile savaşı 68 yaşında kaybetti.

Louie Anderson, Türkiye'de "Afancan Louie (Life with Louie)"  isimli çizgi film ile çocukların bir dönem gönlünde taht kurmuştu. Çizgi filmde mizahi bir dille Anderson'ın çocukluk anıları anlatılıyordu.  Afacan Louie, iki kere Emmy ödülüne layık görülmüştü.

Louie Anderson

Stand-up komedyeni olan Louie Anderson, 80’lerde kariyerinde zirveye ulaşmış ve Johnny Carson ile The Tonight Show’da performans göstermişti. Sinemada da boy gösteren ünlü komedyen Ferris Bueller’s Day Off ve Coming To America filmlerinde de rol almıştı.

Kendi çocukluğunun anlatıldığı Fox animasyon serisi Life With Louie’nin de fikir babasıydı. İki kez Daytime Emmy ödülü kazandı. CBS’te de kendi sitcom’u The Louie Show’u yapmış ancak program 6 bölüm sonunda iptal edilmişti. Anderson en son Baskets’ta görünmüştü.

 


Haber Yorumları

  • Koray Yar26-07-2022 23:58

    Sene oldu neredeyse muhteşem bir çizgi filmdi umarım ölüm yıl dönümünde Disney Plus'a koyarlar bu seriyi, Fox Kids efsanesiydi.

Yorum Yazın