Adresi deprem bölgesinde gözüken Türk vatandaşları yurt dışında oy kullanamayacaklar mı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adresi deprem bölgesinde gözüken Türk vatandaşları yurt dışında oy kullanamayacaklar mı?
Abone ol
Yurt dışında yaşayan bir Türk vatandaşı, adresleri deprem bölgesine kayıtlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Londra Başkonsolosluğu’ndan adres beyanı yaptıramadığını söyledi. İddiasına göre sistemde sorun olduğu ve adreslerin teyit edilemediği belirtiliyor.

Muhalif Özel

Londra’da yaşayan bir Türk vatandaşı Türkiye’nin Londra Başkonsolosluğu’nda yaşadığı garip olayı anlatmak için Muhalif’e ulaştı.

Doğma büyüme Fransalı olduğunu belirten ve şu an Londra’da yaşadığını ifade eden kişi cuma günü (17 Mart) Başkonsolosluk’tan aldığı email ile adres beyanının pazar (19 Mart) gününe kadar randevusuz olarak yapılabildiğini öğreniyor.

Sonrasında, cumartesi (18 Mart) günü seçimlerde oy kullanmak amacıyla adres beyanında bulunmak üzere başkonsolosluğa gidiyor. 

Bekleme sürecinin oldukça zorlu olduğunu belirten kişi, esas olayı ise şöyle aktarıyor: “Türkiye’deki adresi deprem bölgesinde (yani 10 ilden birinde) olan Türk vatandaşlarının adres beyanı işlemi yapılamadı.” 

Gerekçe olarak ise sistemde sorun olması ve herkesin adresinin teyit edilemediğini gösterdiklerini söylüyor.

Bunun anlamının ise, İngiltere’de yaşamış ve deprem bölgesinde bulunmamış olmasına karşın bazı Türk vatandaşlarının seçimde oy kullanamayacakları olabileceği ifade ediliyor. Eğer sistem düzeltilmez ise.

Bu sıkıntının kendi başına gelmediğini ancak problem yaşayan kişilere tanık olduğunu belirten kişi bizzat şahit olduğunu ve insanların çok şaşkın olduklarını vurguluyor. Konsolosluktaki kişilerin de bu insanlara yardımcı olamayacaklarını söylediklerini aktarıyor. 

 Mağdur olan kişilerin yetkili mercilere şikayette bulunacaklarını söylediklerini de ayrıca ekledi.


Yorum Yazın