Adı ”x.com” olarak değiştiği için Twitter'a bir ülkede erişilemiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adı ”x.com” olarak değiştiği için Twitter'a bir ülkede erişilemiyor
Abone ol
Dünyanın en popüler platformlarından Twitter, ismini ve ikonik logosunu artık kullanmayacak. Bunun yerine ”X” ismi ve Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni logo gelecek. Değişiklikler, yavaş yavaş tüm dünyaya yayılıyor.

Platform, artık ”x.com” adresini kullanacak. Platform, alan adı değişikliği sebebiyle Endonezya’da erişime engellendi. 2018’de yürürlüğe giren ve yetişkin odaklı içeriklere (kumar, pornografi vs.) sahip olan internet sitelerini engellemeyi amaçlayan düzenleme, yeni alan adının da bu durumdan etkilenmesine neden oldu.

x.com, Endonezya hükûmetinin koşullarını sağladıktan sonra erişime açılacak

Endonezya’daki kanunlara göre ülkede hizmet vermeye başlayacak internet sitelerinin, yetişkinlik içermediklerini beyan etmeleri ve bununla ilişkin çalışmaları yapması gerekiyor. 

x.com, Endonezya’da kalıcı olarak yasaklı değil. Platform, gereklilikleri yerine getirdikten sonra erişime açılacak. Bu kararın geçmişte Netflix, TikTok, Google, Facebook ve Instagram gibi başka popüler platformları da etkilediğini, düzenlemeler kapsamında yükümlülükler yerine getirildikten sonra sorun kalmadığı da biliniyor.


Yorum Yazın