Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Lütfü Türkkan'a tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den Lütfü Türkkan'a tepki
Abone ol
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, sosyal medya hesabından İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi. Bakan Gül, "Vatandaşımızdan samimi bir özür dilemek ve bu işin siyasi gereğini yapmak mesuliyeti hala karşılanmamıştır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl'de esnaf ziyareti sırasında, şehit yakını olduğunu söyleyen bir vatandaş; İYİ Parti ve HDP'nin ilişkisi olduğunu iddia ederek tepki göstermişti.

Bu sırada vatandaşın yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "boynuna sarılarak" bir süre dinlediği bu kişiye hakaret etmişti. Türkkan, ilk açıklamasında hakaret etmediğini savunmuştu.

Türkkan bu savunmasının ardından  gece saatlerinde bir video yayımlayarak "Milletimizden özür dilerim" dedi.

Adalet Bakanı'ndan tepki

Türkkan’a tepkiler ise devam ediyor. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in ardından son olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Twitter'dan Türkkan’a tepki gösterdi.

Bakan Gül, "Bir TBMM üyesinin vatandaşımıza karşı sergilediği çirkinliği şiddetle kınıyorum. Milleti temsil gibi şerefli bir vazifeyle asla bağdaşmayacak bu davranış için vatandaşımızdan samimi bir özür dilemek ve bu işin siyasi gereğini yapmak mesuliyeti hala karşılanmamıştır" dedi.


Yorum Yazın