"Eski model telefonum bile daha iyi"

Açıklanan vergisiz telefon listesi öğrencilerin hayallerini yıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Açıklanan vergisiz telefon listesi öğrencilerin hayallerini yıktı!
Abone ol
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun üniversitelilere ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunun yalnızca Türkiye’de üretilen modelleri kapsadığını açıklaması sonrası, öğrenciler büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Ulaştırma Bakanı, öğrencilere vergisiz telefon uygulamasının Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını, üst limit olduğunu, Samsung, General Motor’un dahil olduğunu ancak Huawei ve Apple’ın olmadığını açıkladı.    

Açıklama sonrası öğrenciler, şartların kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını ve ihtiyaçlarının karşılanmadığını dile getirdi.    

Bir gazeteye konuşan öğrenciler, şunları söyledi:

İpek Yüksel (18): Yurtdışında öğrenciler en üst düzeydeki telefonları daha uygun koşullarda alabiliyor. Biz neden çok kullanılmayan ve gerçekten ihtiyacımızı karşılamayan telefonlarla sınırlandırılıyoruz anlamıyorum. Bunun yerine yerli veya ithal gözetmeksizin bir düzenleme yapılmasını isterdim.

Ensar Odabaşı (18): Bu konu ilk kez gündeme geldiğinde tüm telefonları kapsayacak sanmıştım. Apple olsun Samsung olsun bunları kapsayabilir demiştim. Açıkcası sadece Türkiye’de üretilen telefonları kapsayacağını öğrendiğimde biraz hayal kırıklığına uğradım. Daha kaliteli ürünler ve modeller dahil edilmeliydi. Benim örneğin şu an kullandığım telefon eski bir model olmasına rağmen vergisiz alınacak telefonlardan daha iyi olduğu için, bu düzenlemenin ihtiyacımı karşılayacağını sanmıyorum.

Muhalif'te geçtiğimiz hafta yayınlanan “Ağam eğlenir bizimle” isimli köşe yazısında vergisiz telefonlara ilişkin şöyle bir kısım yer almaktaydı:

"Yani herkesin istediği iPhone, Apple ülkemizde üretim ve montaj hattına yer vermediği için uygulama kapsamında yer almayacak.

Türkiye’de üretim yapan şirketlere göz gezdirdiğimizde ise Çinli teknoloji şirketleri OPPO, Vivo, Xiaomi, Tecno Mobile gibi yurt dışı menşeili markalar ile yerli akıllı telefon üreticileri Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder markaları bulunuyor.

Bu markaları görünce de öğrencilerin hevesleri kursağında kalıyor. Markaları küçümsemek gibi bir niyetimiz olmasa da hiçbiri öğrencilerin hayallerini süsleyecek konumda değil."

Öğrencilerin yaptığı açıklamaların da bu düşünceyi doğrular nitelikte olduğu görülüyor.


Yorum Yazın