Leyla Emeç Tavşanoğlu yazdı:

AB’nin gerçek yüzü: Erdoğan Ehven-i Şer

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AB’nin gerçek yüzü: Erdoğan Ehven-i Şer
Abone ol
Leyla Emeç Tavşanoğlu'nun kaleme aldığı 'AB’nin gerçek yüzü: Erdoğan Ehven-i Şer' isimli yazı...

Free Turkish Press isimli internet sitesinde AB’nin Türkiye’ye bakış açısı ve gerçek yüzünü gösteren bir yazı yayımlandı. Merkezi Londra’da bulunan Eurasia Group’un Genel Müdürü Mujtaba Rahman imzasıyla yayımlanan yazının başlığı ”Erdoğan’ın Zaferi Avrupa’ya Rahat Nefes Aldırabilir.” Evet, yanlış okumadınız. Yıllarca Ankara’nın küfür ve aşağılamalarına maruz olan AB bürokratları meğer bizim Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan içten içe pek bir hoşnutlarmış. Hatta Erdoğan yerinde kalsın da Türkiye’yi AB kapılarından içeri sokmama bahanemiz olsun, diye düşünürlermiş. Kaygıları ise Millet İttifakı’nın lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimleri kazanması halinde Türkiye’nin önünü kesecek hiç bir bahanelerinin kalmayacak olmasıymış. İşe bak!

Yazıyı birlikte okuyalım:

“Bütün beklentilerin aksine Erdoğan’ın iktidardaki AKP’si ve Cumhur İttifakı 14 Mayıs seçimlerinde parlamento çoğunluğunu elde etti. Daha da öte, Erdoğan seçimlerin ilk turunda rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44.95 almasına karşılık oyların yüzde 49.42’sini topladı.  

“Brüksel ve AB başkentlerinde bir süredir, artarak hakim olan kaygı Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde Türkiye’nin AB’yle ilişkilerinin yeniden tanımlanıp nitelikli bir ilerlemeye gidilmesi gereğinin doğmasıydı. Bu durumda Gümrük Birliği Anlaşması’nın güncellenmesi, Türkiye halkına vize muafiyeti tanınması ve iki taraf arasında tam üyelik müzakerelerinin yeniden başlaması gündeme gelecekti. Bu durum, tam da Ukrayna’nın AB’ye tam üyeliğinin gündemde olduğu sırada ortaya çıkması Brüksel’in canını sıkıyordu. Tam da Aralık ayı zirvesinde Kiev’in tam üyeliğini masaya getirmeye hazırlanırlarken Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’na gelmesi ihtimaliyle Türkiye konusunun yeniden gündemlerine gelmesi AB liderlerinin hiç istemedikleri bir durumdu. “

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Yorum Yazın