ABD’li nakliye şirketi Yellow iflas etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD’li nakliye şirketi Yellow iflas etti
Abone ol
30 Temmuz’da faaliyetlerini durduran yaklaşık 99 yıllık nakliye şirketi Yelow, iflas başvurusunda bulundu. 30 bin işçi, 99 yıllık şirkete veda etti.

Nashville merkezli lojistik sağlayıcı yaptığı açıklamada, Delaware bölgesi için ABD İflas Mahkemesi’ne başvuruda bulunduğunu duyurdu.

CEO Darren Hawkins, yaptığı açıklamada, ”Yellow’un yaklaşık 100 yıllık iş hayatından sonra kapandığını duyurması derin bir hayal kırıklığı oldu” dedi.

Hawkins, ”Yellow, nesiller boyunca yüzbinlerce Amerikalıya sağlam, iyi maaşlı işler ve tatmin edici kariyerler sağladı” cümlesini de sözlerine ekledi. 

”Asla gelmeyen bir nakit akışı ararken, yavaşlayan iş, karşılanamayan bir borç yükü, sürücüleri ve liman işçilerinin çoğu da dahil olmak üzere 30 bin çalışanından 22 binini temsil eden Teamsters sendikasıyla uzun süredir devam eden bir savaşla da mücadele ettiğini” açıklayan şirket, faaliyetlerini sürdürmek için ihtiyaç duyduğu paranın tükenme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. 

Şirket, 2004’te Roadway de dahil olmak üzere sendikalaşmış rakiplerinin birçoğunu yaklaşık 1 milyar dolara satın almak için borç almaya başladı.

Şirketin en son mali raporunda, bilançosunda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık uzun vadeli borcu vardı. Bu borcun yarısı, 2020’de federal hükümetten aldığı bir salgın yardım kredisinden geldi ve karşılığında ABD Hazinesi şirkette yüzde 30 pay aldı. Bu hisseler o zamandan beri tüm değerini kaybetti.

Teamster sendikası, son yıllarda Yellow’u hayatta tutmak için elinden gelen her şeyi yaptığını ve şirketin başarısızlıklarından Yellow’un kötü yönetiminin sorumlu olduğunu açıkladı.

Teamsters Başkanı Sean O’Brien, kapanışın ertesi günü yaptığı açıklamada, Yellow’u kapatma kararı talihsiz ama şaşırtıcı olmadığını söylerken, “Yellow, federal hükümetten milyarlarca dolarlık işçi tavizlerine ve yüz milyonlarca dolarlık kurtarma fonuna rağmen kendi kendini yönetemeyeceğini tarihsel olarak kanıtladı. Bu, işçiler ve Amerikan nakliye endüstrisi için üzücü bir gün” dedi. 


Yorum Yazın