ABD'den Ukrayna'ya 1,3 milyar dolarlık ek yardım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD'den Ukrayna'ya 1,3 milyar dolarlık ek yardım
Abone ol
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 800 milyon doları savunma, 500 milyon doları ekonomi alanında olmak üzere 1,3 milyar dolarlık ek yardım sağlayacaklarını açıkladı.

Biden'ın açıklamasından satır başları şöyle;

Kimi zaman yumuşak sözlerle konuşuruz, çok büyük işler yaparız. Çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Bu fonlar doğrudan özgürlük cephesine gidiyor. Bu ülkenin cesaretini kutlamak lazım. Ne kadar cesaretliler.

Uluslararası toplumun desteğiyle birlikte buraya yardım organize ediliyor. Ukraynalıların cesareti sayesinde Rusya’nın Ukrayna’yı ele geçirmesinin önüne geçilebildi.

Putin’in vahşetini durdurmaya başlatma konusunda büyük adımlar attık. Yardım paketimizi hızlandırmalı ve güçlendirmeliyiz.

Silah ve ekipman desteğimiz hızlı bir şekilde sürecektir. Kongrenin iki kamaralı sistemiyle tüm harcamaları tamamlamış oluyoruz. Bir ek destek paketi daha sunacağım. Cesur Ukraynalı savaşçılar böylece savaşlarına devam edebilecekler.

800 MİLYON DOLARLIK EK ASKERİ DESTEK

Kiev savaşı Ukrayna tarihi için oldukça önemli. Bu bir özgürlük savaşı. Yardım paketimizi bu yüzden hızlandırmalıyız. Ukrayna'ya önümüzdeki bir kaç hafta içinde silah yardımı sürecek .Ukrayna'ya 800 milyon dolarlık ek askeri destek gönderilecek. 

Ukrayna'ya yapılacak askeri yardım kapsamında ağır silahlar, mühimmat ve dronlar olacak. Ukrayna hükümetine doğrudan 500 milyon dolarlık ek ekonomik yardım yapacağız.

UKRAYNALILAR DOĞRUDAN ABD'YE GİDEBİLECEK

Aldığımız yeni kararlara göre savaştan kaçan Ukraynalılar, ABD'ye sığınmak için Avrupa'dan doğrudan gelebilecek.

RUS BAYRAĞI OLAN GEMİLER LİMANLARIMIZA GİREMEYECEK

Bizim limanlarımızda Rus bayrağı olan gemiler bulunmayacak hatta kıyılarımıza dahi giremeyecekler.


Yorum Yazın