ABD'den Rusya ile ilgili açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ABD'den Rusya ile ilgili açıklama
Abone ol
Son olarak Rostov kentinde Savunma Bakanlığı'nı kuşatan Wagner birlikleri Moskova'ya ilerleyeceğini açıkladı. ABD konuyla ilgili "gelişmeleri takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adam Hodge, Rusya’da yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Hodge, "Gelişmeleri takip ediyoruz. ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi." ifadelerini kullandı.

Sözcü Hodge, müttefikler ve ortaklarla Rusya'daki gelişmeleri görüşeceklerini bildirdi.

Halka hitap eden Putin’den ‘sert olacak’ çıkışı! ‘Hür türlü fitne, ölümcül tehdittir…’Halka hitap eden Putin’den ‘sert olacak’ çıkışı! ‘Hür türlü fitne, ölümcül tehdittir…’

RUSYA'DA TANSİYON YÜKSEK

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya’da isyan başlatan Wagner, o şehri kuşattı! ‘Onlar gelene kadar burada olacağız…’Rusya’da isyan başlatan Wagner, o şehri kuşattı! ‘Onlar gelene kadar burada olacağız…’

FSB, Rus güvenlik şirketi Wagner üyelerine, şirketin kurucusu Prigojin'in yakalanması çağrısında bulunmuştu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise Wagner'in kamplarına saldırı düzenlediği yönündeki iddialar yalanlanmıştı.

Moskova'da güvenlik önlemleri artırılmıştı.

 


Yorum Yazın