2022'de markalar için en iyi Instagram video fikirleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2022'de markalar için en iyi Instagram video fikirleri
Abone ol
2022'de markalar için en iyi Instagram video fikirlerini sizler için derledik.

Birkaç yıl önce, işletmelerin rakiplerinden bir adım önde olmaları için yalnızca bir Instagram hesabına sahip olmak yeterliydi. Ancak günümüzde Instagram katlanarak gelişti ve sadece bir Instagram hesabı oluşturmak sizi hiçbir yere götürmez veya pazarlama büyümenize yardımcı olmaz. 

Ayrıca, Instagram'ın modern zamanlarda sahip olduğu popülerlik göz önüne alındığında, giderek daha fazla işletme,kullanarak düzenli video içeriği yayınlayarak bu platformda güçlü bir varlık oluşturmak için daha fazla çaba harcıyor. Çevrimiçi bir video düzenleyici sayesinde hedef kitlesini kendine çeken ve daha yüksek kar elde eden bir marka olacaksınız.

Çevrimiçi Markalar için En İyi Instagram Video Fikirleri 

Tercih ettiğiniz Instagram video formatına bakılmaksızın, hedef kitlenizin katılımını sağlamak, daha iyi iş sonuçları elde etmek, video oluşturmaya çok fazla zaman ve çaba harcamak ve takipçilerinizin ilgisini çekmek için basit video fikirlerini anlamak çok önemlidir. 

Ayrıca, Instagram takipçilerinizin ilgisini çekmek ve gelirinizi artırmak için aşağıda belirtilen en iyi fikirlerden bazılarını takip etmeniz gerekir:

Hareketli Videoları Kullanmayı Durdurun

Modern Instagram kullanıcıları, aşırı derecede rafine tanıtım içeriklerinden bıktı. Bu nedenle, basit stop motion videoların artıkdaha fazla trend olması şaşırtıcı değil Instagram'da. Ayrıca, stop motion videolarla yaratıcılığınızı sergilemenize yardımcı olacak mükemmel ve ilgi çekici içerikler oluşturabilirsiniz. 

Ayrıca, iş hikayenizi iletmek veya mal veya hizmetlerinizi sergilemek isteyip istemediğinize göre, kitlenizin ilgisini çekmek için stop motion videoları kullanmanın sayısız yolu vardır. 

Animasyon

Animasyon, etkili bir pazarlama mekanizması olarak popülerlik kazandığı için yalnızca çocukların ilgisini çekmekle ilgili değildir. Ayrıca animasyonlu videolar hikayeleri aktarır, müşterileri eğlendirir ve takipçilerinizin anılarına bağlı kalır. 

Ayrıca, bu animasyonlu video içerik konseptini üretmek zahmetsizdir. Şirket içinde bir video içerik oluşturucu tutmasanız bile çekici videolar üretmek oldukça yönetilebilir (ve uygun maliyetlidir).

Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik (UGC)

Hayranlarınızı sizin için kullanıcı tarafından oluşturulan içerik üretmeye motive etmediğiniz sürece, çevrimiçi video içeriği oluşturma çok fazla zaman ve çaba gerektirebilir. Ayrıca, Instagram kullanıcıları tarafından üretilen videoların marka içeriklerinden 10 kat daha fazla izlenme oluşturduğunu biliyor musunuz? 

İşletmeler ve bireysel markalar için bu, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik videolarının çevrimiçi ürün veya hizmetlerinizin popülerliğini oluşturmak için düşük maliyetli bir yöntem olduğu anlamına gelir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, önde gelen markalar bile genellikle kullanıcı tarafından oluşturulan içerik videolarına yer vermek için takipçilerine geçer. 

Ürüne Genel Bakış

Modern Instagram kullanıcıları teknoloji konusunda bilgilidir ve onları her yerden çeken çok sayıda markalı veriyle, gereksinimlerini karşılayabilecek mal veya hizmetlere dikkat ederler. Bu nedenle müşteriler, nihai bir satın alma kararı vermeden önce ürününüzün sorunlarını çözebileceğini garanti etmek için çevrimiçi ürün incelemeleri ararlar. 

Bu nedenle, müşterilerinizi markanız için ürün inceleme videoları oluşturmaya ikna etmek zor olabilir. Bununla birlikte, ürününüzü hareket halinde göstermeniz gerektiğinden, bir ürüne genel bakış oluşturmak zahmetsizdir.

Hızlı Hareketli Instagram Videoları

Hızlı hareketli Instagram alternatifi, çevrimiçi takipçilerinizi yormadan iyileştirmeyi daha hızlı göstermenize yardımcı olur. Ayrıca, %85'inden fazlası Instagram izleyicilerinin video içeriğini sessiz izliyor. Bu nedenle, bu tür hızlı hareketli içerikler Instagram'da iyi çalışabilir. 

Ayrıca, ne tür hızlı aksiyon videoları çekebileceğinizi merak ediyorsanız, Instagram topluluğunun çevrimiçi markanızın gerçek yüzünü ortaya çıkaran bu özgün sahne arkası içeriklerini sevdiğine dikkat edin. 

Çevrimdışı Etkinlikler

Çevrim içi ve çevrim dışı pazarlamayı birleştirebilseydiniz harika olmaz mıydı? Modern zamanlarda işletmeler, marka bilinirliği oluşturmak, erişimi ve etkileşimi artırmak ve izleyicilere olağanüstü içerik sunmak için çevrimdışı pazarlama etkinliklerini Instagram'da kolayca tanıtabilir. Ayrıca, Livestream ve Instagram Stories gibi kısa ömürlü içeriklerin yaygınlaşmasıyla, çevrimdışı etkinliğinizi sergilemek için cep telefonunuzu kullanmak rahattır. 

Ek olarak, kitlenizin videoları uzun süre izlemesini istiyorsanız, izleyicilerinizle gerçek zamanlı olarak etkileşimde bulunmak için Instagram'da canlı yayın yapın. Canlı yayın videoları FOMO'yu (Kaçırılma Korkusu) oluşturduğundan, çevrimiçi kitleniz önemli bir şeyi kaçırmaktan korktukları için videoları izler. Ayrıca, pazarlama etkinliğinizin tamamını canlı yayınlamak için zamanınız yoksa, kısa videolar yükleyebilirsiniz.

Ürününüze Hareket Katın

Ürün resimleri mükemmel olsa bile, onları çevrimiçi hedef kitlenize daha yakın hissettirmenin en iyi yollarından biri, onları eylem halinde göstermektir. Bu, sosyal medyanın hayati bir biçimidir. Doğrulama ve Instagram pazarlama planınız bunu kullanmak için en uygun yerlerden biridir. Ayrıca, çevrimiçi ürünlerinizi çalışırken göstermek, izleyicilere ürününüzü kullanabilecekleri çeşitli koşulları gösterir ve daha iyi bir satın alma kararı vermelerine yardımcı olur. 

Perde Arkası

Instagram kullanıcıları gerçekçilik ister, bu nedenle daha fazla müşteri çekmek ve rakiplerinizden bir adım önde olmak için çevrimiçi markanızı insan yapmak çok önemlidir. Ayrıca, perde arkasıyla video içeriği, basitçe zahmetsiz hale gelir. Dahası, yüksek kaliteli video içeriği oluşturma zorunluluğu yoktur – seyirciyi sahne arkasına götürün.

Influencer Shoutouts

Instagram influencer pazarlaması yepyeni bir konsept değil. Müşteriler, satın alma kararları vermeden önce meslektaşlarının tavsiyesine başvurduğundan, birçok işletme, ürünlerinin reklamını Instagram'da yapmak için sosyal medya etkileyicileriyle işbirliği yapıyor. 

Ayrıca, konu video içeriği oluşturma olduğunda, Instagram etkileyicileri şirket adına ilgi çekici video içeriği oluşturmaya yardımcı olabilir. 

Bölgesel Instagram Hesaplarına Ulaşın

Bölgesel hesaplar, kafe veya spa gibi bölgesel işletmelerin Instagram'daki hedef kitlelerine ulaşması için olağanüstü bir yoldur. Birçok Instagram hesabı, özellikle belirli bir eyalet veya şehre odaklanır ve yaygın bölgesel noktaların resimleri, işletmeleri veya deneyimleri gösterir. 

Bu nedenle, yerel Instagram hesaplarına ulaşmak en iyi video fikridir. Bölgenizdeki çok sayıda takipçiye sahip yerel hesapları belirlemeli ve ürününüzü incelemek veya işletmeniz için gönderi yapmak için onlara ulaşmalısınız. 

The Bottom Line 

Özetle, biz modern zamanlarda bir Instagram varlığı olan hedef kitlenize çekmek ve daha iyi kar elde etmek yeterli olmadığını söyleyebiliriz. Ayrıca, bu artan rekabetle birlikte, çok fazla bütçe harcamadan marka bilinirliği oluşturmak, etkileşimi artırmak ve satışları artırmak için bu adımları izleyerek bu platformun avantajlarından nasıl yararlanacağınızı anlamalısınız.


Yorum Yazın