Yapay zeka destekli Apple Intelligence ve iOS 18

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yapay zeka destekli Apple Intelligence ve iOS 18
Abone ol
Apple, milyonlarca kullanıcısının beklediği yeni işletim sistemi i0S18 ve macOS Sequoia’yı tanıttı. Yapay zekâ stratejisini de ilk kez kamuoyuna sunan şirket, geliştirdiği yapay zekâ teknolojisini Siri’ye getirecek ve OpenAI’in sohbet botu ChatGPT’yi cihazlarıyla entegre edecek.

Apple’ın CEO’su Tim Cook’un da konuşma yaptığı geliştiriciler konferansında tanıtılan kişiselleştirilmiş yapay zekâ teknolojisinin adı Apple Intelligence. Apple Intelligence iPhone, iPad ve Mac ile çalışacak.

Dil ve metinlerden hareketle sizi tanıyacak Apple Intelligence, bildirimlerinizi okuyacak, önemli olanlara öncelik verecek, dikkat dağıtıcı unsurları en aza indirecek. Aynı zamanda metinleri yeniden yazabilecek, düzenleyebilecek ve hatta özetleyebilecek.

Örneğin Apple Intelligence’a “Bana benim, eşimin ve evcil hayvanımın tüm fotoğraflarını göster” diyebilirsiniz ve kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Apple Intelligence, görüntüyü gönderdiğiniz kişinin bağlamına göre yapay zekâ kullanarak orijinal görüntüler oluşturabiliyor. iPhone kullanıcıları Apple Intelligence ile birlikte illüstrasyonlar ve animasyonlar oluşturabilecek.

Apple Intelligence, A17 Pro, M1, M2, M3, M4 işlemcilere ait cihazlarda çalışacak. Apple Intelligence, iPhone 15 Pro ve Pro Max cihazları ve daha yeni versiyonlarında çalışacak.

Apple’ın attığı bu adım, borsaya bakılırsa yatırımcıları memnun etmedi. Şirketin hisseleri, Apple Intelligence’ın tanıtılmasının ardından yüzde 2’ye yakın düştü.

Musk: Güvenlik ihlali, Apple cihazlarını yasaklayacağım

Apple Intelligence’a en sert tepki dünyanın en zengin iş insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su ve X’in sahibi Elon Musk’tan geldi. Musk, bunun güvenlik açığı olacağını öne sürdü ve “Apple’ın kendi yapay zekasını üretemeyecek kadar akıllı olmaması çok saçma, sanki OpenAI güvenlik ve gizliliği sağlayabilecek” dedi.

Musk, işletim sistemini OpenAI ile entegre ederse Apple cihazlarını şirketlerinde yasaklayacağını duyurdu.

iOS 18 beta sürümü kullanımda

Apple’ın duyurusunu yaptığı iOS 18’in geliştiricilere özel beta sürümü kullanıma sunuldu. Ancak Yazılım Güncelleme kısmında bu seçeneği görebilmeniz için Apple’ın geliştirici programına üye olmanız şart.

iOS 18 ile neler değişecek?

iOS 18 ile birlikte iPhone’un ekranını daha kişiselleştirebileceksiniz. Widget’ların boyutunu otomatik olarak ayarlayabileceksiniz.

Ana ekranınızda görünmesinin istemediğiniz uygulamaları engelleyebileceksiniz.
Kilit ekranınızdaki simgeleri daha kolay değiştirebileceksiniz.
Uydu bağlantısı ile mesajlaşabileceksiniz.
Mail’e yeni kategoriler eklenecek.
Haritalar, çevrimdışı olarak erişilebilen ayrıntılı yürüyüş parkuru verileri içeren yeni topografik haritalara kavuşacak.
iOS 18 yüklü iPhone’larda uygulamalarınızı Face ID ile kilitleyebileceksiniz.
Sonradan gönderilmesi için planlı mesaj yazabileceksiniz.
Fotoğraflar uygulamasının tasarımı tamamen değişti. Fotoğraflarınızı aşağı kaydırdıkça koleksiyonları görebilecek, spesifik bir tarihe daha rahat ulaşabileceksiniz.

İşte iOS 18’i destekleyecek cihazlar

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone XR
iPhone SE (2. nesil)
iPhone SE (3. nesil)


Yorum Yazın