1.Greek Film Days / Yunan Film Günleri Pera Müzesinde başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1.Greek Film Days / Yunan Film Günleri Pera Müzesinde başladı
Abone ol

Muhalif. Kültür Sanat / Emel Seçen

7-12 Haziran tarihlerini ve dönemsel olarak 1960 ile 1980 dönemine tanıklık eden Yunan Film seçkisi ile Pera Müzesinde, ilk gösterim başladı.

Yunan Film Akademisi ve Hellenic Film Akademi katkılarıyla hazırlanan programın açılış gecesinde; içlerinde Alin Taşçıyan, Emel Seçen gibi sinema eleştirmenlerinin yanında çeşitli mezheplerin görevlilerin, TV programcılarının, belgesel yapımcıları hazır bulundu, ilk olarak Pera Müzesinde, 1970 dönemi Theo Angelopoulos’un ilk filmi “Tatbikat” ile başladı. Tüm etkinliklerin film haftası boyunca “ücretsiz” gerçekleşeceği programın afişleri ve tanıtımı, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu Sismanoglio Megaro içerisinde tasarlanmış afişler de sergi olarak sunulacak.

EMEIS KÜLTÜR KOLLEKTİFİ İLE İSTOS FİLM

Emeis Kültür Kollektifi ve İstos Film/ Yayın ortaklığı ile başarılı bir işi güzel bir kompozisyon, beklenen bir şiir gibi sundular.

İstos yayının on yıllık tarihi sürecinde, iki komşunun kendi coğrafyaları üzerindeki ortak hafızaya odaklanmış, edebiyat eserleri olmak üzere sinema ve müzik, akademik çalışmalar, beyazperde başta olmak üzere, kitapçılarda ve sosyal medyada görünür kılmayı amaç edinmiştir.

Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgina Soultanapoulo,” Böylesine müthiş bir girişimin, zengin kültürel mirasıyla çok önemli bir şehirde ilk kez gerçekleştiriliyor olmasından ve bunun parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlik sadece Yunan Sinemasını, Türk  halkı için daha tanınır hale getirmek değil ancak sanatın başarabileceği bir şekilde ülkelerimizin insanlarını bir araya getirmek adına eşsiz bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Pera Müzesinde ilk gösterim olan “Tatbikat” filminin senaristi, Petros Markaris’in konuşması sonrası filme geçildi.


Yorum Yazın