1-7 Nisan Kanser Haftası'nda önemli etkinlik

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
1-7 Nisan Kanser Haftası'nda önemli etkinlik
Abone ol
1-7 Nisan Kanser Haftası dolayısıyla birçok derneğin katılacağı söyleşide kanserle ilgili son gelişmeler ve tedavi yöntemleri paylaşılacak, kanserden korunmanın ve belirtilerinin önemine dikkat çekilecek. Bunun yanı sıra Sunay Akın, doktorlar ve kanser hastalarıyla buluşacak.

Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir halk sağlığı problemidir. Halkı bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalık kazandırma çalışmalarına yoğunluk verilmesi amacıyla düzenlenen “1- 7 Nisan Kanser Haftası” etkinlikleri, kanser mücadelesinde oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

Şair ve yazar Sunay Akın, 1-7 Nisan Kanser Haftası etkinliklerinde doktorlar ve kanser hastalarıyla bir söyleşi gerçekleştirecek. İstanbul CVK Park Bosphorus Otel'de 1 Nisan'da yapılacak olan söyleşide kanser hastalarının sorunları masaya yatırılacak. Türk Tibbi Onkoloji Derneği ile Kanser Hastası Dernekleri'nin ortaklaşa yürüttükleri çalıştayda, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği Genel Sekreteri Doç. Dr. Özlem Sönmez de konuşmacı olarak yer alacak ve kanserle ilgili merak edilen soruları cevaplayacak.

Ayrıca; Kanser Savaşçıları Derneği tarafından, uzmanlar eşliğinde kanser hastalarına yönelik cilt bakımı, makyaj ve saç bakımını içeren “İyi Bak Kendine Atölyesi” gerçekleştirilecek.

 


Yorum Yazın