İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5331 %0.06
49,6506 %-0.02
5.761,49 % 0,15
91.968,40 %-1.468
Ara
Muhalif. GÜNDEM Yeniden Refah Partisi de Kanal İstanbul projesinin karşısında

Yeniden Refah Partisi de Kanal İstanbul projesinin karşısında

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “Kanal İstanbul kamuoyuna mal edilmedi. Bu konuda toplum, kamuoyu bilgilendirilmelidir. İstanbul'un bir adaya dönüşmesi temennimiz değildir. Yeniden Refah Partisi olarak ilk günden bugüne Kanal İstanbul projesinin karşısındayız. Türkiye, Kanal İstanbul'u değil, İstanbul'un depreme yönelik kentsel dönüşümünü konuşmalıdır. Bugünün meselesi budur” dedi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 3 dk

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Genel Başkan Fatih Erbakan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Turpun büyüğü heybede de olsa elde de olsa aslolan yargılamanın tutuksuz yapılmasıdır. Ve yargılamanın ne aceleye getirilmesi ne de ağırdan alınması en makul sürede tamamlanmasıdır. Aç susuz yaşanır ama adaletsiz yaşamak mümkün değildir. Adil mutlak olan Allah kimseyi adalete muhtaç bırakmasın. Bu vesileyle polise taş atmayan, silah kullanmayan, tutuklu gençlerin tutuksuz yargılanmasını, salınmasını istiyoruz. Bununla birlikte aylardır tutuklu olan delil karartma ihtimali kalmayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘YÖK ve üniversiteler acilen kontenjan planlamalarını yapmalıdır" 

Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

Gençlerimizin gelecek hayallerini karartan bir diğer mesele atanamayan ya da atanmayan öğretmenler meselesi. Birçok branşta kontenjanlar mezun sayısının yanında yok denecek kadar az. Türkiye genelinde öğretmen açığı 100 binden fazla İstanbul'da 20 bin, Şanlıurfa'da 12 bin. 86 bin ücretli öğretmen düşük maaş ve formasyon eksikliğiyle geçici olarak açığı kapatıyor. Mezun sayısıyla kontenjan kıyaslandığında birçok branşta mezun kontenjan oranı 10 kata kadar çıkıyor.

Bu arada eğitim camiasında mülakatsız ve daha fazla atama talebi de güçlü şekilde devam ediyor ve bizlerle verilen sözlerin tutulmasını mülakatın terk edilmesini bekliyoruz. Yükseköğretim Kurulu’na da (YÖK) bir hatırlatmamız var. Gençlerimizin hayalleri kararıyor ama YÖK ve üniversitelerde acilen kontenjan planlarını yapmalıdır. Bu kadar mezun atanmıyorsa hem diplomalı hem işsiz kalıyorsa hem de hayatından dört yılını, beş yılını kaybediyorsa burada bir planlama hatası var demektir. YÖK ve üniversiteler acilen kontenjan planlamalarını yapmalıdır.

Mezun olduğunda atamayacaksanız liseyi bitirmiş gençlerimizi de bu bölümlere yerleştirmeyin. Ataması yapılamayan bölümlerin kontenjanlarını azaltın. Eğitimde yılları gidiyor, mevzun olunca hayalleri yıkılıyor. Eğitim masraflarıyla beni bükülen aileler de dram üstüne dram yaşıyor. Ataması yapılmayan genç öğretmenlerimizin bugün yanındayız, yarın da yanında olacağız”

“Kanal İstanbul projesinin karşısındayız”

Kılıç, Kanal İstanbul projesine ilişkin olarak şunları söyledi:

“Kanal İstanbul kamuoyuna mal edilmedi. Bilim kurullarından raporlar alınmadı. Muhalif görüşlere kulak asılmadı. Deyim yerindeyse ‘ben yaptım oldu’ politikası olarak Kanal İstanbul'a körü körüne devam ediliyor. Bu konuda toplum, kamuoyu bilgilendirilmelidir. İstanbul'un bir adaya dönüşmesi temennimiz değildir.

Yeniden Refah Partisi olarak ilk günden bugüne Kanal İstanbul projesinin karşısındayız. Net. Türkiye Kanal İstanbul'u değil İstanbul'un depreme yönelik kentsel dönüşümünü konuşmalıdır. Bugünün meselesi budur.

Depreme yönelik kentsel dönüşüm. İstanbul Belediye Başkanı cezaevinde. İstanbul'da olası bir depremin an meselesi olduğu bilim raporlarıyla ifade ve izah ediliyor. Allah olumsuz etkilerinden milletimizi korusun. Bu ahval ve şerait içerisinde yapılması gereken kentsel dönüşümlere öncelik verilmesidir. Bugün, Çevre ve Çeviricilik Bakanlığı, Emlak Konut gibi kurumlar üzerinden belli ölçülerde çevresel dönüşümlere devam ediyor ama Kanal İstanbul'u değil İstanbul'un depreme hazırlığını konuşmak bugün yapılması gerekendir”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *