İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,4052 %0.04
54,0589 %0.09
6.156,50 % 0,32
64.388,00 %1.473
Muhalif. GÜNDEM Uşak'ta belediye soruşturmasında yeni operasyon: 17 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Uşak'ta belediye soruşturmasında yeni operasyon: 17 şüpheli hakkında işlem yapıldı

Uşak'ta yürütülen soruşturmada belediye çalışanlarına yönelik yeni operasyon düzenlendi. Soruşturmada kamu zararına ilişkin dikkat çeken iddialar yer aldı.

Uşak'ta belediye soruşturmasında yeni operasyon: 17 şüpheli hakkında işlem yapıldı
KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 2 dk

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında yeni bir operasyon düzenledi. Soruşturmada, belediye şirketlerinde görevli bazı kişilerin fiilen eski Belediye Başkanı Özkan Yalım'a ait işletmelerde çalıştığı iddia edilirken, kamu zararının 16 milyon 866 bin 240 lira 14 kuruş olduğu öne sürüldü.

17 şüpheli hakkında operasyon

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 17 şüpheli hakkında operasyon gerçekleştirildi. Dosyada, Özkan Yalım'ın da aralarında bulunduğu 5 şüphelinin başka soruşturmalar kapsamında tutuklu olduğu belirtildi.

İddia: Belediyeden maaş, özel işletmede çalışma

Soruşturma dosyasına göre, belediye şirketlerinde sigortalı olarak görev yapan bazı kişilerin mesailerini Özkan Yalım'a ait özel işletmelerde sürdürdüklerine yönelik bulgular elde edildiği öne sürüldü.

Başsavcılık, SGK kayıtları, dijital materyaller, fiziki belgeler, HTS verileri, kamera görüntüleri ve tanık beyanlarını birlikte değerlendirerek toplam 22 kişinin belediyede çalışıyor görünmesine rağmen özel şirketlerle bağlantısını sürdürdüğüne ilişkin iddiaları incelemeye aldı.

Dört işletmede arama yapıldı

Soruşturma kapsamında 29 Mart 2026 tarihinde Özkan Yalım'a ait olduğu belirtilen Yalım Garden Otel, Ahenk Ocakbaşı, Holly Stone ve Jolly Joker isimli işletmelerde arama gerçekleştirildi.

Aramalarda 52 dijital materyal ile 36 fiziki belgeye el konuldu. Elde edilen deliller doğrultusunda "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "fuhuş" suçları yönünden soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

HTS kayıtları ve kamera görüntüleri dosyada yer aldı

Soruşturma kapsamında incelenen HTS ve baz kayıtlarında bazı şüphelilerin mesai saatleri içinde özel işletmelerin bulunduğu bölgede yoğun şekilde sinyal verdiği iddia edildi.

Dosyada ayrıca bazı işletmelere ait güvenlik kamerası görüntüleri ile dijital materyallerin incelendiği, şirket evrakları ve telefon kayıtlarında şüphelilerin özel işletmelerdeki görevlerine ilişkin bulgulara ulaşıldığının öne sürüldüğü aktarıldı.

Soruşturma sürüyor

Başsavcılık, belediye bordroları ile özel şirket kayıtları arasındaki bağlantılar, para hareketleri ve şüphelilerin olası sorumluluklarına ilişkin incelemelerin devam ettiğini bildirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız