İstanbul
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
46,1116 %0.02
53,1487 %-0.94
6.409,16 % -3,23
60.994,35 %-1.428
Muhalif. GÜNDEM Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Discord'u yakında erişime açacağız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Discord'u yakında erişime açacağız

Geçtiğimiz ekim ayında mahkeme kararıyla erişime engellenen popüler iletişim platformu Discord için beklenen haber geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, platformun Türkiye'nin talep ettiği içerik kriterlerini karşıladığını ve kısa süre içinde yeniden erişime açılacağını duyurdu.

KAYNAK: HABER MERKEZİ
Okunma Süresi: 1 dk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber canlı yayınına katılarak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kullanıcıların metin, ses ve video üzerinden etkileşim kurabildiği sosyal medya platformu Discord'un durumuna da değinen Uraloğlu, platformun yakında yeniden erişime açılacağını ifade etti.

Türkiye'nin talepleri yerine getirildi

Bakan Uraloğlu, platformun kapatılma sürecini hatırlatarak mevcut duruma ilişkin olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti. Süreci yakından takip ettiklerini vurgulayan Uraloğlu, "Mahkeme kararlarıyla Roblox ve Discord'u kapattık. Şimdi özellikle Discord, içerik çıkarma noktasında artık Türkiye'nin istediği kriterlere gelmiş durumda. İlgili bakanlarımız ve kurumlarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Muhtemelen bir müddet sonra açacağız." şeklinde konuştu.

Ekim ayından bu yana kapalıydı

Oyun dünyası başta olmak üzere milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Discord, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun"un 8'inci maddesi kapsamında yaptırıma maruz kalmıştı. Platform, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 9 Ekim 2024 tarihli ve 2024/12907 sayılı kararıyla Türkiye genelinde erişime engellenmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız